Çin De Gangnam Style Dansına Merak Saldı

Çin de kendini, tüm dünyada kısa sürede bir fenomene dönüşen Güney Koreli şarkıcı Park Jae Sang'ın ' Gangnam Style ' dansına kaptırdı.Çin resmi televizyonu CCTV'de yer alan haberde, Çinlilerin ülkenin dört bir yanında ' Gangnam Style ' şarkısı ile dans ettiği görüntülere yer verildi. Çin'de ' ata binme dansı ' olarak da adlandırılan ' Gangnam Style ' ın, okullarda, caddelerde, eğlence merkezlerinde ve meydanlarda en çok rağbet gören şarkı ve dans olduğu belirtildi.
Chongqing Çinli Gangnam Style 


Çin'in güneyinde yer alan 33 milyon nüfuslu Chongqing'de, halkın meydanlarda bu şarkı ile dans ettikleri kaydedildi. Ayrıca, aynı şehirde yer alan bir ilkokulda binlerce öğrencinin ' Gangnam Style ' dansı yaptığı görüntülere yer verildi.

Dünya müzik piyasasında yerini almayı başaran şarkının, Çin'de en çok dinlenenler arasında olduğuna vurgu yapılırken, bu dansı öğrenmek isteyenler için özel kursların bile açıldı. Fakat Çinli uzmanlar, bu dansın insan vücudunu çok yorduğunun belirterek; özellikle astım, kalp ve damar hastalıkları bulunan kişilerin Gangnam Style'dan uzak durmasını tavsiye etti.

5 Kasım 2012 Pazartesi günü yayınlandı