Zonguldak'ta ruhsatsız maden ocağındaki göçük

- Maden işçisinin cenazesinden detaylar - Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde ruhsatsız işletilen maden ocağında meydana gelen göçükte yaşamını yitiren Soner Tarhan'ın cenazesi defnedildi - Soner Tarhan'ın, yaklaşık 2 yıl önce özel bir maden ocağından emekli olduğu ve yakın zamanda dünyaevine girecek oğlu Emre'ye destek olmak için çalıştığı öğrenildiZONGULDAK (AA) - Zonguldak 'ın Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde ruhsatsız işletilen maden ocağında meydana gelen göçükte yaşamını yitiren Soner Tarhan'ın cenazesi toprağa verildi.
Gelik beldesi İhsan Toptan Sokak'taki ruhsatsız maden ocağında henüz belirlenemeyen nedenle göçükte yaşamını yitiren 48 yaşındaki Tarhan'ın cenazesi, yakınları tarafından Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morgundan alınarak, beldedeki evinin önüne getirildi.
Kur'an - ı Kerim tilaveti ve duanın ardından Tarhan'ın yakınları, taziyeleri kabul etti.Daha sonra beldedeki Ayiçi Mahallesi Yeni Camisi'ne getirilen 3 çocuk babası Soner Tarhan'ın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından aile mezarlığına defnedildi.Öte yandan Tarhan'ın büyük oğlu Emre'nin ayakta güçlükle durduğu görüldü.
Cenaze namazına Tarhan'ın yakınlarının yanı sıra Vali Erdoğan Bektaş, Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Soner Tarhan'ın, yaklaşık 2 yıl önce özel bir maden ocağından emekli olduğu ve yakın zamanda dünyaevine girecek oğlu Emre'ye destek olmak için çalıştığı öğrenildi.Öte yandan ruhsatsız işletilen maden ocağının sahibi olduğu iddia edilen N.K. ise polis ekiplerince, gözaltına alındı. - OlayDün, Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesi İhsan Toptan Sokak'taki ruhsatsız maden ocağında henüz belirlenemeyen nedenle göçük oluşmuş, göçükte mahsur kalan Soner Tarhan'ı kurtarma çalışması başlatılmıştı.Mesai arkadaşları, çevredeki maden ocaklarında bulunan maden işçileri ile Türkiye Taşkömürü Kurumu tahlisiye ekibinin de katıldığı ve yaklaşık 3 saat süren çalışmanın ardından Tarhan'ın cenazesi çıkarılmıştı.
Maden Ocakları Cenaze Namazı Siyasi Parti Maden Ocağı Polis Ekipleri 

22 Mart 2019 Cuma günü yayınlandı