Zeytin Dalı Harekatı'na STK'lardan destek - BATMAN/MUŞ

BATMAN - Batman şehir merkezinden detay görüntüler - TÜMSİAD Batman Şubesi Başkanı İdris Biçici'nin konuşması - MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suat Özdemir'in konuşmasıMUŞ - AK Parti Muş İl Başkanı Rahmetullah Yatkı'nın makamından detay görüntüler - Rahmetullah Yatkı'nın açıklamalarıZeytin Dalı HarekatıBATMAN/ MUŞ (AA) - Türk Silahlı Kuvvetlerinin, bölgede istikrarı ve sınır güvenliğini sağlamak için başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na Batman, TÜMSİAD ve MÜSİAD şubeleri ile AK Parti Muş İl Başkanlığı destek verdi.Tüm Sanayici Ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Batman Şubesi Başkanı İdris Biçici ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şube Başkanı Suat Özdemir, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye’de ki terör hedeflerine yönelik düzenlenen ‘Zeytin Dalı Harekatı’na destek verdi.TÜMSİAD Batman Şubesi Başkanı İdris Biçici, Zeytin Dalı Harekatı’nı sonuna kadar desteklediklerini söyledi.

Biçici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de yaşanan otorite boşluğundan dolayı, oradaki terör örgütlerinin, Emperyalist güçlerin desteğini de alarak oradaki Kürt halkına zulmeden bu terör örgütlerinin bir an önce bitirilip bertaraf edilmesini istediklerini anlattı.Suriye’de ki halkın terör örgütlerinden çok çektiğini sözlerine ekleyen Biçici, şöyle dedi: “Yeter artık oradaki terörün bitirilmesi istiyoruz. Halkın evine, memleketine dönmesini istiyoruz. Oradaki halka hiçbir rahatlık bırakmayın bu terör örgütüne yapılan operasyonun başarıyla geçmesini cenabı haktan niyaz ediyoruz. Biz her zaman olduğu gibi devletimizin yanında olduğumuzu, şanlı ordumuza dua ettiğimizi, Allah - u Teala’nın ordumuzu, askerimizi muzaffer kılmasını diliyoruz.” dedi.
MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suat Özdemir’de Afrin’e yapılan Zeytin Dalı Operasyonu’na destek verdiklerini belirtti.
Özdemir, operasyonun Türkiye’nin sınırına bitişik bir terör koridorunun oluşturulması ve bu kapsamında bir terör devletinin kurulması aşamasına karşı sınırını meşru müdafaa içerisinde yaptığını söyledi.

Özdemir, şöyle dedi: “MÜSİAD İşadamları olarak bunun ( operasyonun) destekçisiyiz. Bu olayların artık son bulmasının gerektiğini düşünüyoruz. Roketlerin sınırlarımıza girmesi, şehirlerimize inmesi ve insanlarımızın şehit olması, bunun artık son bulması lazımdı. Bu minvalde biz Hükümetin ‘Zeytin Dalı Harekâtı’nı destekliyoruz. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın deyimi ile en kısa zamanda biter.” - Muş AK Parti Muş İl Başkanı Rahmetullah Yatkı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Zeytin Dalı Harekatının PKK ve oradaki terör örgütlerine yönelik olduğunu söyledi.

Yaktı yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin bölgesinde başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nın tamamen bölgedeki terör oluşumlarının yok edilmesine yönelik olduğunu belirtti.
Afrin'e yuvalanan terör örgütlerinin, Türkiye için büyük bir tehdit oluşturacağını ifade eden Yaktı, "Bu tehditleri bertaraf etmek için Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, 'Bir gece ansızın gelebiliriz.' evet bir gece ansızın geldi ve Allah'ın izniyle orada da askerlerimiz, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı gayet güzel, diyaloglu ve anlaşmalı bir şekilde hareket etti. Kara harekatı da başladı.
Şehitlerimizin olmasını istemiyoruz. Oradaki insanlara zeytin dalı uzatmak, onları kucaklamak, kesinlikle zarar vermemek üzere yapılan bir operasyondur." diye konuştu.
Operasyonun sivillere yönelik yapıldığı yönünde algının oluşturulmaya çalışıldığına dikkati çeken Yaktı, şöyle devam etti:"Bu harekat tamamıyla PKK ve oradaki terör örgütlerine yönelik bir harekettir. Afrin'de yapılan operasyon da tamamıyla terör örgütlerine karşı yapılan bir operasyondur. Biz her sabah namazından sonra Fetih suresini okuyoruz, dua ediyoruz askerlerimizin muzaffer olmaları, zaferle dönmeleri için. İnşallah, Allah dualarımızı kabul edecektir."
Sabah Namazı Zeytin Dalı Sınır Güvenliği Terör Örgütü Meşru Müdafa 

23 Ocak 2018 Salı günü yayınlandı