Yurtta kalan öğrencilerden Mehmetçiğe destek - SİİRT

- Yurtta kalan öğrencilerden Mehmetçiğe destek - "Afrin" yazısından detaylar - Öğrencilerden detaylar - KYK İl Müdürü Mehmet Enver Aytaç'ın konuşması - Öğrencilerden Nurcan Yücel'in konuşması - Öğrencilerden Fatma Yıldırım'ın konuşmasıYurtlarına yazdıkları "Afrin" yazısı ile Mehmetçik'e destek verdiler - Hassa Hatun Kız Öğrenci Yurdu öğrencileri, TSK'nın Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na yurdun ışıklarıyla yazdıkları "AFRİN" yazısı ile destek oldu - KYK İl Müdürü Aytaç: - "Zeytin dalı bir barışın sembolüdür. Orada yıllardır baskı ve zulüm gören bölge halkı üzerindeki zulme son vermek, orada barış ve huzuru tesis etmek amacıyla ülkemiz mücadelesini sürdürüyor" - Öğrenci Yücel: - "Dualarımızla, yaptığımız etkinliklerle Afrin'deki güvenlik güçlerimize destek oluyoruz"SİİRT (AA) - Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı Hassa Hatun Kız Öğrenci Yurdu öğrencileri, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na yurdun ışıklarıyla yazdıkları "AFRİN" yazısı ile destek verdi. Siirt Üniversitesi'nde okuyan yaklaşık 2 bin öğrencinin kaldığı yurtta, odaların ışıklarıyla "AFRİN" yazan öğrenciler, harekat kapsamında bölgede teröristlerle mücadele eden güvenlik güçleri için dua etti.KYK İl Müdürü Mehmet Enver Aytaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bundan önce olduğu gibi bugün de mazlum ve mağdur olan halkların yanında olduğunu söyledi.

Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla yurt odalarının ışıklarıyla "AFRİN" yazıldığını belirten Aytaç, "Zeytin dalı bir barışın sembolüdür. Orada yıllardır baskı ve zulüm gören bölge halkı üzerindeki zulme son vermek, orada barış ve huzuru tesis etmek amacıyla ülkemiz mücadelesini sürdürüyor. Rabbim devletimizi ve güvenlik güçlerimizi muvaffak etsin, oraya giden polis, asker ve diğer güvenlik güçlerimizi korusun." dedi.
Aytaç, Türkiye'de şu anda milyonlarca muhacir ve sığınmacıya kapılarını açtığını anımsatarak, harekatın sonunda bölge halkının memleketlerine huzurla döneceğine inandığını kaydetti.
Öğrencilerden Nurcan Yücel, Afrin'deki harekata destek amacıyla arkadaşlarıyla toplandıklarını ve güvenlik güçlerinin yanında olduklarını ifade etti.
"Dualarımızla, yaptığımız etkinliklerle Afrin'deki güvenlik güçlerimize destek oluyoruz. Allah onların yardımcısı olsun, yollarını açık etsin." Diyen Yücel, harekatın zaferle sonuçlanacağına inandıklarını dile getirdi.Öğrencilerden Fatma Yıldırım da ellerinden geldiğince güvenlik güçlerine destek olduklarını ve bugün de yurdun duvarına ışıklarla yazdıkları yazı ile bu desteklerini ifade etmeye çalıştıklarını kaydetti.

Sığınmacı Güvenlik Güçleri Sığınma Öğrenciler Teröristler 

14 Mart 2018 Çarşamba günü yayınlandı