Yüksek fiyatlar oto pazarına olan ilgiyi azalttı

Oto pazarının görüntüsü
Fiyat Artışı Asad Oto Pazarı 

-Otomobillerin görüntüsü
-Röportajlar

( BURSA )- İkinci el piyasası aldı başını gidiyor! Alıcı bakmakla yetindi BURSA

- Korona virüs salgını sebebiyle aylardır açılmayan ikici el oto pazarı tekrar açıldı. Pazara fazla kimse rağbet göstermezken fiyatların ise yüksek olması dikkat çekti. Korona virüs salgını sebebiyle Türkiye genelinde olduğu gibi Bursa’nın İnegöl ilçesinde ikinci el oto pazarı geçici bir süreliğine kapanmıştı. Normalleşme sonrası pazar yine aynı yerinde kuruldu. Ancak bir çok kişinin pazarın açıldığından habersiz olduğundan dolayı ilk pazara ilgi az oldu. Gelen vatandaşlar ise fiyatların yüksek olmasından dolayı ancak arabalara bakmakla yetindi. Salgın sebebiyle sıfır araçlarının piyasada kalmaması ikinci el araç fiyatlarını uçurdu. Salgın öncesi 70 bin TL olan bir araç bugün 100 Bin TL olduğu dikkat çekti. Pazara aracı satmaya getiren vatandaşlar ikinci el piyasasında büyük bir yükseliş olduğunu belirterek vatandaşlar bütçesine göre arabaları aldıklarını belirtti.
Arabaya almaya gelen ise fiyatların çok yüksek olduğunu bunun sebebinde sıfır araç üretiminin yapılmadığını ve piyasada olmadığını için fiyat artışı yaşandığı söyledi.

Vatandaşlar bir kaç ay daha ikinci el fiyatlarının böyle gideceğini sıfır araçların piyasa sürülmesiyle fiyatların düşüşe geçeğini ifade etti.

19 Temmuz 2020 Pazar günü yayınlandı