Yol kenarında buldukları yavru ayıyı sütle beslediler - GÜMÜŞHANE

- Ayının beslenmesinden görüntüler (cep telefonu) - Ayının doğaya bırakıldığı ve bulunduğu yerden detaylar - Ailenin ahırından ve Gümüş adlı inekten detaylar - Saime Özdamar ile röportaj - Oğul Zeki Özdamar ile röportaj - Baba Bayram Özdamar ile röportaj - Gümüşhane 'de yaşayan Özdamar ailesi, yol kenarında buldukları yaklaşık bir aylık ayı yavrusunu evlerinde bir süre biberonda sütle besledi - Doğa Koruma ve Milli Parklar Gümüşhane Şube Müdürlüğü ekipleri, kontrolleri yapılan ayı yavrusunu annesini bulması için tekrar doğaya bıraktı - Bayram Özdamar: - "Zarar göreceğini düşünerek eve getirdiğimiz yavru ayıyı önce besledik ardından da annesine teslim eder gibi doğaya bıraktık" - Saime Özdamar: - "Yavru ayının annesinden ayrıldığını ve aç olduğunu hissettim. Onu biberona koyduğum inek sütüyle besledim"GÜMÜŞHANE (AA) - VEYSEL KARA - Gümüşhane 'de yol kenarında buldukları yavru ayıyı evlerinde sütle besleyen Özdamar ailesi, yetkililere teslim ettikleri ayının yeniden annesine kavuşması için doğaya salınmasını sağladı.Kent merkezine bağlı Aksu köyünde hayvancılıkla geçimlerini sağlayan Bayram ve Saime Özdamar (58) çifti, komşu köydeki akrabalarını ziyaretten döndükleri sırada yol kenarında bir hareketlilik gördü. Merak üzerine araçtan inen Bayram Özdamar, ayı yavrusu ile karşılaştı.Yoldan geçen araçlar dolayısıyla ayının zarar görebileceğini düşünen Özdamar, yavru ayıyı aracına alarak eve getirdi. Yavru ayıyı bir süre biberonla besleyen aile, daha sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Gümüşhane Şube Müdürlüğü ekiplerine yavruyu teslim etti. Ekipler, sağlık kontrollerini yaptıkları yavru ayıyı bulunduğu yerde yeniden doğaya bıraktı.Ailenin yavru ayıyı beslediği ve sevdiği görüntüler, amatör kamera tarafından kaydedildi. - "Onu ineğimin sütüyle besledim"Bayram Özdamar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yavru ayıyı araca aldığında koltukların altına girmeye çalıştığını, bu nedenle de kendisine zor anlar yaşattığını söyledi.

Yavru ayı bulduklarını duyan köy sakinlerinin evlerine geldiğini anlatan Özdamar, "Zarar göreceğini düşünerek eve getirdiğimiz yavru ayıyı önce besledik ardından da annesine teslim eder gibi doğaya bıraktık. İnşallah annesini bulmuştur, o da nihayetinde bir yavru." dedi.
Saime Özdamar ise yavru ayıyı, "Gümüş" adını verdiği ineğinden sağdığı sütle beslediğini anlattı.Yavru ayıyı beslemenin çok güzel bir duygu olduğunu ifade eden Özdamar, "Çok duygulandık. Yavru ayının annesinden ayrıldığını ve aç olduğunu hissettim. Onu biberona koyduğum inek sütüyle besledim." diye konuştu.
Çiftin oğlu Zeki Özdamar, babasının eve yavru ayı ile gelmesi üzerine şaşkınlık yaşadığını söyledi.

Özdamar, şunları kaydetti:"Babam ve annem, yavru ayıyı araçlar tarafından ezilme riski bulunduğu için eve getirdiler. Çok küçük ve savunmasız bir yavru ayı. Ailecek çok sevdik. Küçük bir çocuğu elinde tutuyormuş gibi bize mutluluk verdi. Çok küçük olduğu için dokunabildik, elimize alıp sevebildik. Bizim için mutluluk verici, az rastlanır bir durum oldu."
Amatör Kamera Muhabir Ayı Yavrusu Cep Telefonu Hayvancılık 

18 Nisan 2018 Çarşamba günü yayınlandı