Yeşilçam karakterlerini resmeden engelli ressamın hedefi resimlerini Antalya Film Festivali'nde sergilemek

-Etkinlikten detaylar
Engelli Ressam Ressam Uluslararası Öğrenciler 

--Yusuf Akgün ile röportaj
-(Görüntü geçiyor)

( KIRIKKALE ) KIRIKKALE

- Yeşilçam’a ayrı bir hayranlığı olduğunu dile getiren engelli ressam ve milli yüzücü Yusuf Akgün, resimlerini uluslararası niteliği olan Antalya Film Festivali'nde sergilemek istediğini belirtti.
Öğrencilerde empati yeteneğinin gelişmesine yönelik hazırladığı programda Yusuf Akgün, Keskinli çocuklara kendi yaşamından kesitler sunarak başarıya ulaşabilmesi için ipuçları verdi. Keskin Kaymakamlığı tarafından Keskin Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda düzenlenen etkinlikte Akgün, öğrencilere engelli bireylere yönelik empati geliştirmesine yönelik aktiviteler yaptırdı. Kollarını çocukken kaybeden ve ağzı ile kalemi tutarak resimler yapan ressam, öğrencilerden ağızlarında kalem tutarak isimlerini yazmalarını ve ellerini kullanmadan bardaktan meyve suyu içmelerini istedi. Aktivitelerde öğrenciler hem eğlenirken hem de engelli bireylerin yaşadığı zorlukları deneyimleme şansı buldu. Düzenlediği etkinlik hakkında ressam Yusuf Akgün, “Bugün ki etkinliğim daha çok çocuklara ve gençlere yönelik bir etkinlik. Hem çocukların hedeflerini daha sağlam noktada, mesela karakter çizmede ve hedef koymada kendilerine bir nevi naçizane rehberlik diyelim. Aynı zamanda engelliliğin aslında istenildiği zaman, mücadele edildiği zaman, aşılabileceğini ve kişilerin kendilerine olan güvenlerini burada ufakta olsa canlandırmak, kendilerini sahneye getirip kişisel gelişim adına kendi kendilerine fikir üretmelerini sağlamak amacındayım. Kısaca bu etkinlik hayatta empati ve hedef üretimine yönelik bir program" dedi.
“Zorluklarla mücadele ederek başarıyı sağladım” Karşısındaki engelleri aşmasını mücadele azmine bağlayan Akgün, “Zorluklar olmasa dersem yalan olur. Çünkü zorluklar karşımıza çıkıyor ve onlarla mücadele ederek bu hale geliyoruz. Kendi ayaklarım üzerinde durmam gerektiğine inanıyordum. Kendi fikirlerimi özgürce ifade edebileceğime inanıyordum ve bunlar içinde çalıştım sürekli. Sürekli mücadele ettim ve sürekli emek harcadım. Engelli bireylere kendilerine güvenmelerini öneririm. Kendilerine güvensinler çünkü ağlarlarsa kendilerine ağlarlar, yemezlerse kendilerine yemezler, hayatlarını sadece kendilerine kısıtlarlar, başka hiç kimseye değil. Başkasının duygusunu beklemesinler, kendi mücadelelerini ön plana getirsinler" diye konuştu.
Çalışmalarında yoğunlukla Yeşilçam karakterlerine yer veren Akgün, “Yeşilçam’a ayrı bir merakım var. Onlarla büyüdüm, çocukluğumu geçirdim, hayatımı şekillendirdi. Kendimi ifade etmede düşünebileceğim en iyi yöntem Yeşilçam karakterleri oldu. Karakalem çalışıyorum ve yer yer benim imzamı yansıtan renkler var. 60 parçalık koleksiyon, 1960-1990 dönemini kapsayan bir koleksiyon, hedefim uluslararası hale getirmek, Antalya Film Festivali’nde sergileme şansı bulabilmek, bir mücadele sonuçta bizimki de” şeklinde konuştu.
(MT-SLH-
19 Aralık 2017 Salı günü yayınlandı