Yeni eğitim-öğretim yılı - MALATYA

- Programdan detay - Malatya Vali Yardımcısı Ali Deniz Sürmeli'nin konuşması - AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın konuşması - Öğrencilerin halk oyunları gösterisi - Öğrencilere ders kitabı verilmesiMALATYA (AA) - Malatya 'da yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla Yeşilyurt Özalper İlkokulu'nda tören düzenlendi.
Törende konuşan Malatya Vali Yardımcısı Ali Deniz Sürmeli, devletin vatandaşlar ve öğrenciler için yapılabilecek şeyi sonuna kadar yaptığını belirterek, yeni eğitim ve öğretim yılının başarılı geçmesini temenni etti.Öğretmenlerin kendilerine emanet edilen çocukları, kendi çocukları gibi yetiştireceğine inandığını anlatan Sürmeli, "Öğrencileri en iyi şekilde yetiştirmek için öğretmenlerin gerekeni yapacağına inanıyoruz. Sevgili öğrenciler anne ve babalarınız bütün imkanlarını kullanarak sizleri okutarak, vatana, millete ve kendinize faydalı bir insan olmanız için gayret gösteriyor. Siz öğrencilerin sunulan imkanları çok iyi değerlendirmeniz ve eğitim öğretim yılını iyi bir şekilde tamamlayarak, anne ve babanıza güzel bir hediye götürmelisiniz." ifadelerini kullandı.AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise eğitim ile gelişmişlik seviyesinin doğru orantılı olduğuna işaret ederek, "Eğitme ayrılan bütçenin oranını diğer bütçelerden büyük. Şu an bütçenin yüzde 18'i eğitime ayrıldı. Öğretmenlerin hakkını ödeyemeyiz, onlar toplumu yetiştiren en önemli meslek grupları. Malatya 'da 13 bin öğretmen 187 bin öğrenci ders başı yaptı. Sınıflara düşen öğrenci sayısını nitelikli hale getirdik." diye konuştu.
Malatya İl Milli Eğitim Müdür Ali Tatlı ise kentteki 857 okulda, 13 bin öğretmenin, 187 bin 424 öğrenciyle birlikte ders başı yaptığını dile getirerek, öğrencilere bir milyonun üzerinde ders kitabının dağıtıldığını söyledi.

Konuşmaların ardından, öğrenciler günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.Sürmeli, Çalık, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Necmi İnce ve Tatlı daha sonra sınırları ziyaret ederek, öğrencilere kitaplarını verdi.
Ders Kitabı Öğretmenler Eğitim Öğretim Yılı Halk Oyunları Öğrenci Sayısı 

17 Eylül 2018 Pazartesi günü yayınlandı