Yeni eğitim-öğretim yılı - ADIYAMAN

- Mehmetçik İlkokulundaki öğrencilerden görüntü - İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, Vali Nurullah Naci Kalkancı'nın konuşmaları - Öğrencilere boyama kitabı dağtılması - Halk oyunlarının gösterisi - Genel ve detay görüntüler Adıyaman 'da yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.
Hükümet konağı bahçesinde düzenlenen törende İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.Programda saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.Daha sonra Mehmetçik İlkokulunda devam eden programda, konuşan Vali Nurullah Naci Kalkancı, yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını temenni etti.Öğrencilere seslenen Kalkancı, "Okul ve öğretmenimizi seveceğiz. Okuyup devlet ve millete hayırlı evlat olacağız. Çok çalışıp ve öğreneceğiz. Ayrıca çok iyi yetişeceğiz. Ülkemiz, kendimiz, ailemiz ve Adıyaman 'a hizmet edeceğiz. Hepinizin gözlerinden öpüyorum." diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, Türkiye'nin teminatı çocuklar ile onları yetiştiren öğretmenlerle beraber olmanın sevinç, mutluluk ve heyecanını yaşadıklarını belirtti.
Bilgi ve teknoloji toplumu olma ve birbirine üstünlük sağlama yolunda çağın dünya ülkelerinin hızlı bir yarışın ve değişimin içerisine girdiklerini ifade eden Alagöz, "Refah düzeyi yüksek ve gelişmiş toplumların dünya üzerinde kurdukları güç ve otoritenin temeli sahip oldukları bilgiye dayanmaktadır. Bundan dolayıdır ki insanlık, tarih boyunca daima bilgiye sahip olmanın çalışması, araştırması ve mücadelesi içinde olmuştur." dedi.
Alagöz, Adıyaman 'da 2018 - 2019 eğitim ve öğretim yılına 153 bin 872 öğrenci, 9 bin 777 öğretmen ve 782 okul ile başladıklarını kaydetti.
Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu da yeni eğitim ve öğretim yılının herkese hayırlı olmasını diledi.Konuşmaların ardından Mehmetçik İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencilerinden Yiğit Atalay ve Nisanur Üçkardeş şiir okudu.Programın sonunda Vali Kalkancı, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Milli Eğitim Müdürü Alagöz, İl Emniyet Müdürü Metin Alper Mehmetçik İlkokulunda öğrencilere boyama kitabı dağıttı.

Saygı Duruşu Teknoloji Öğretmenler Öğretmen Öğrenciler 

17 Eylül 2018 Pazartesi günü yayınlandı