Yayalara yol vermeyen sürücülere ceza yağdı

-Polisin kent merkezinde afiş asarak, broşür dağıtımı yapması
Polis Para Cezası Kamera Sparta Trafik Polisi 

--Trafik ekipleri ve yaya geçitlerinden detay
--Trafik ekiplerinin radar aracıyla kontrolleri
--Yayaya yol veren veya vermeyen sürücüler
--Kontrol noktasında cezai işlem uygulanması
--Genel detaylar

( ISPARTA - ÖZEL)- Polis hem bilgilendirdi hem de kontrol yaptı, kural ihlallerine ceza yağdı- Isparta’da ‘Yaya öncelikli trafik yılı’ çalışmaları ISPARTA

- İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen genelge ile yaya öncelikli trafik denetimlerinin artırılması çalışmaları çerçevesinde, Isparta’da trafik polisi tarafından ‘Öncelik hayatın, öncelik yayanın’ projesi kontrolleri yapıldı. Kuralları ihlal eden sürücüler radar aracı kamerası ile kayıt altına alınarak cezai işlem uygulandı. Trafik polisi ayrıca, kentte bilgilendirici afiş asarak, broşür dağıtımı gerçekleştirildi.
İçişleri Bakanlığı’nca 2019 yılının "Yaya Öncelikli Trafik Yılı" ilan edilmesinin ardından ülke genelinde "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla bir kampanya başlatıldı. Bakanlığın, geçtiğimiz günlerde 81 il valiliğine gönderdiği genelge ile yaya önceliği denetimlerinin arttırılması istendi. Bu kapsamda Isparta’da Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde vatandaşlara proje broşürlerini dağıttı.
Dağıtım sırasında vatandaşların merak ettiği soruları da yanıtlayan trafik ekipleri, yayalardan da olumlu tepki aldılar. Yapılan broşür dağıtımı sonrasında, farklı zamanlarda, kentin farklı noktalarında yaya önceliği denetimi yapan ekipler, kuralları ihlal eden ve yayalara yol vermeyen sürücülere idari para cezası uyguladı. Yaya önceliği projesi ve geçiş ihlali kapsamında yapılan kontroller ise radar aracı kamerasıyla kayıt altına aldı.
6 Mayıs 2019 Pazartesi günü yayınlandı