Yaşlı kadın ve çocuklarının polis tarafından darp edildiği iddiası - İSTANBUL

- Darp edilen Fatma Çamur'dan görüntüler - Fatma Çamur'un basın mensuplarına açıklamasıYaşlı kadın ve çocuklarının gittikleri noterde darpedildiği iddiası - Kızının ölümüyle ilgili vekalet işlemi için gittikleri noterde, noter katibinin polis olduğu iddia edilen eşi tarafından ayağı kırılıp darp edildiğini iddia eden 67 yaşındaki Fatma Çamur savcılığa şikayette bulunduİSTANBUL (AA) - Trafik kazasında vefat eden kızıyla ilgili vekalet işlemleri için 3 çocuğuyla Beyoğlu'nda bir noterliğe giden Fatma Çamur, (67) noter katibiyle yaşadıkları bir tartışma sonucu, katibin polis olan eşi tarafından darp edilerek ayağının kırıldığını, kızının ise kulak zarının patlatıldığını iddia ederek, savcılığa suç duyurusunda bulundu.Yozgat'ın Yerköy ilçesinde 21 Aralık 2018'de bir otobüsün kaza yapması sonucu kızı Zahide Altınok'un ölümüyle ilgili avukata vekalet çıkarmak için Beyoğlu'nda bir noterliğe giden Fatma Çamur'un(67), burada çıkan tartışma sırasında noter katibinin polis eşi tarafından darp edilerek ayağının kırıldığı iddiasıyla İstanbul Adalet Sarayına gelerek savcılığa şikayette bulundu.Çamur'un savcılığa verdiği ifadede, önceki gün kızları Semra Yetiş ile Selda Çamur ve oğlu Güven Çamur ile birlikte gittikleri noterde, noter katibi olarak bildikleri bir kadının vekaletnameyi hazırladığı belirterek, oğlu ve kızlarının vekaletnameyi imzaladığı, sıra kendisine gelince de evrağı 'okudum' yazıp imzalaması gerektiğinin söylendiğini anlattı.Çamur, yaşlı olduğundan 'Okudum' kelimesini yazmakta zorlanınca noter katibinin kendisine bağırmaya başladığını iddia ederek, "Kadın bana bağırmaya başladı.
Bana bağırmamasını söyledim. Bu sırada oğlum Güven de 'Anneme neden bağırıyorsun?' diye sordu. Kadın, polis memuru olduğunu sonradan öğrendiğim eşini arayıp olay yerine çağırdı." dedi.
- "Tekmeyle vurduğu için ayağım kırıldı"ifadesinde kapıya çıktığında noter katibinin eşi olan polis memurunun, oğlu Güven Çamur'a saldırdığını öne süren Fatma Çamur, "Polis, oğlumu yere yıktı. Sonra bana ve kızıma saldırdı. Beni yere yıkıp ayağıma tekmeyle vurduğu için ayağım kırıldı. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden darp raporu aldım. Kızım Semra'nın bu darp sonucunda kulak zarı patlamıştır. Duyma güçlüğü çekmektedir. Oğlum Güven de gece gözaltına alındı. Bize darp uygulayan polis memuru bize vururken parmağını çatlatmış, bununla ilgili de hastaneye yatmış. Bu şekilde görevlerini kötüye kullanarak bir suçum olmadığı halde beni ve çocuklarımı darp eden noter katibi ve eşi A. E.'den şikayetçiyim.'' dedi.
İfade verdikten sonra, tekerlekli sandalye üzerinde basın mensuplarına konuşan Fatma Çamur, yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına hakim olmadı.Ayağı alçıda olan ve yüzünde morluklar bulunan Çamur, "Kızımın vefatından sonra vekalet için notere gittik. Yalvardım, kızım öldü dedim. Çocuklarımın işi oldu, benimkinde biraz sıkıntı oldu. Gözüm iyi görmediğinden yazamadım. 'Bazı şeyleri yazamadım, bana yardımcı ol' dedim. Bana kızdı, yırttı kağıdı. Bunun üzerine oğlum kızdı, 'Anneme bağırma, annem 66 yaşında zaten acılı' dedi.
Oğlumu da içeri almışlar. Polisin birşeyi yok, bizi döve döve kendi parmağını kırmış, o dışarıda benim oğlumu içeri almışlar. Bizi bu hale polis getirdi. FETÖ’cülerin askerleri, milleti nasıl dövdüyse o da bizi öyle dövdü. Polisten şikayetçiyiz." şeklinde konuştu.
Bu arada, gözaltına alınan Fatma Çamur'un oğlu Güven Çamur'un, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildiği ve "yaralama" suçundan adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldığı öğrenildi.
Adli Kontrol Polis Memuru Suç Duyurusu Basın Mensupları Tekerlekli Sandalye 

4 Ocak 2019 Cuma günü yayınlandı