Yaralı kerkenez tedavi altına alındı - KARS

- Yaralı kuşun yakın plandan görüntülenmesi - Kerkenezi yaralı halde bulan ve ilk tedavisini yapan Halim Şahan ile röportaj - Şahan'ın yaralı kuşu rehabilitasyon merkezi yetkilisine teslim etmesi Kars 'ta bulunan yaralı kerkenez tedavi altına alındıKARS (AA) - Kars 'ın Sarıkamış ilçesinde yaralı bulunan kerkenez tedavi altına alındı.Sarıkamış'ta bir binanın bahçesinde Halim Şahan tarafından kanadı ve ayaklarından yaralı kerkenez bulundu. Doğa Koruma ve Milli Parklar görevlilerine teslim edilen yaralı kerkenez, Kars Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine götürülerek tedavi altına alındı.Kerkenezi yaralı halde bulan ve ilk tedavisini yapan Halim Şahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir binanın bahçesinde uçamayan kerkenez gördüğünü söyledi.

Kerkenezin tedaviye alınması için ekiplere haber verdiğini ifade eden Şahan, şöyle konuştu:"Kerkenezi uçamadığını görünce yakalayıp kontrol ettiğimde arka bacağından hafif yaralı ve kanadının kırık olduğunu fark ettim. Oksijenli suyla kanadını yıkadım, ondan sonra tentürdiyotla bacağını da aynı şekilde temizleyip sardım. Daha sonra yetkililere haber verdim. Yaralı kerkenezi görevlilere teslim ettik, inşallah kısa sürede yaban hayatına döner."
Rehabilitasyon Yakın Plan Muhabir Allah Rehabilitasyon Merkezi 

Yakın Plan Hakkında
Geç saatlere kadar, büyük emekler sarf edilerek çekilen dizilerin kamera arkası görüntüleri, setlerin günlük çalışma tempoları, oyuncular, yapımcılar ve senaristlerle çok özel röportajlar Yakın Plan ile evlerinize geliyor… Başarılı ve güzel sunucu Esra Balamir ile bu eğlenceli ve keyifli serüveni sakın kaçırmayın! Yakın Plan, her Cumartesi saat 23:00'de Beyaz TV’de…...
devamı
27 Ağustos 2019 Salı günü yayınlandı