Yahya Kemal Demirel'in Cenazesi Toprağa Verildi

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in yeğeni 62 yaşındaki Yahya Kemal Demirel'in cenazesi memleketi Isparta'nın İslamköy Kasabası'nda toprağa verildi.
Yaşar Topçu Ulaştırma Bakanı Ali Demirel İçişleri Bakanı Demokrat Parti 


Ankara'daki Güven Hastanesi'nde karaciğer kanseri tedavisi görürken geçen Perşembe günü hayatını kaybeden Yahya Kemal Demirel'in cenazesi dün özel bir cenaze aracıyla İslamköy'e getirildi. Demirel'in cenazesi, gece Süleyman Demirel Külliyesi'nin morgundan bekletildi. Yahya Kemal Demirel için bugün İslamköy Şehriban Hatun Camii'nde cenaze töreni düzenledi.

Törene Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, eski Turizm Bakanlarından İbrahim Gürdal, eski İçişleri Bakanı Nejdet Menzil, eski Devlet Bakanı Aykon Doğan, eski Ulaştırma Bakanı Yaşar Topçu, Ömer Barutçu ve Eski Bakanlardan Hamdi Üçpınarlar katıldı. Isparta Baro Başkanı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, CHP Isparta il Başkanı Vedat Şenol ve teşkilatı da cenaze boyunca ön saflarda yer aldı. Cenazeye kasaba halkının yanı sıra çok sayıda vatandaşın da katıldığı görüldü.

Amca Şevket Demirel, sağlık sorunları nedeniyle araçtan indirilmedi. Demirel'in yanında İlhan Kesici yer aldı. Öte yandan cenazeye gelmesi beklenen 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in doktoru izin vermediği için cenazeye katılamadığı öğrenildi.

Yahya Kemal Demirel için öğle namazından sonra cenaze namazı kılındı. İl Müftsü Mehmet Emin Avcı'nın kıldırdığı namazda, Demirel'in ablası Aynur Ergin Ertan, kızı Hande Demirel ve diğer kadın yakınları önde sıranın sonunda saf tuttu. Yahya Kemal Demirel'in kızı Hande Demirel, babasının çerçeveli resmini tören boyunca biran olsun elinden bırakmadı.

Baba Hacı Ali Demirel ise rahatsızlığı nedeniyle ayakta duramadığı için ön safta sandalyede oturarak cenaze namazı kıldı. Namazın ardından Demirel'in cenazesi, İslamköy Koca Mezarlığı'ndaki aile mezarlığında toprağa verildi.

11 Kasım 2012 Pazar günü yayınlandı