Veliler okula akın etti. Bahçelievler’de bir okulda çıkan yargın paniğe neden oldu

Çocuklar ve veliler röp.
Öğretmenler İtfaiye Eri Öğrenciler Sağlık Ekipleri Yangına Müdahale 

-Çocukların tahliyesi
-Dumandan etkilenen çocuğun kucakta taşınması
-Ambulanstan görüntüler
-Detaylar

( İSTANBUL - TOPLU)- Bahçelievler’de 900 öğrencinin bulunduğu okuldaki yangın paniğe neden oldu İSTANBUL

- Bahçelievler’de bulunan Şair Zihni Ortaokulu’nda yangın çıktı. Yangın esnasında okulda bulunun 900 öğrenci tahliye edilirken, yangını duyan öğrenci yakınları okula akın etti. Yangın, İstanbul Bahçelievler Şirinevler Mahallesi’nde bulunan Şair Zihni Orta Okulunda meydana geldi. Okulun bodrum katındaki elektrik saatlerinde çıkan yangın dolayısıyla okulu duman sardı. Dumanı fark eden öğretmenler, içeride bulunan yaklaşık 900 öğrenciyi tahliye etti. İhbar üzerine olay yerine 112 sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, sağlık ekipleri de dumandan etkilenen öğrencilere müdahalede bulundu. Bir itfaiye eri dumandan etkilenen öğrenciyi kucağına alarak ambulansa taşıdı. Okulda yangın çıktığını öğrenen veliler okula akın etti. Yangın itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü. Okul bahçesinde bekletilen öğrenciler de kapıda bekleyen aileleriyle buluştu. Yangından korkan bazı veli ve öğrencilerin ağladığı görüldü.
“Öğretmenlerimiz ve tiyatroda oynayan oyuncular bizi dışarıya çıkarttı” Çok korktuğunu ifade eden öğrenci Merve Ün, “Yangından korktuğunu belirten Yangın konferans odasının yanında bulunan elektrik odasında çıktı. Biz o esnada tiyatro izliyorduk. Herhalde odadaki elektrik kabloları yandı. Bizi okuldan dışarıya öğretmenlerimiz ve tiyatroda oynayan kişiler çıkarttı” diye konuştu.
Cemile Genç isimli veli ise, “Çocuğum çok şükür.Çocuklarımız çok korktu, biz de korktuk. İnşallah bir daha böyle bir olay yaşanmaz” dedi.
(EY
11 Ekim 2018 Perşembe günü yayınlandı