VEDAŞ ekiplerinin zorlu kış mesaisi - BİTLİS

- Arıza dağıtım merkezinden ekiplerin hazırlanıp arıza yerine geçmesinden detaylar - Ekiplerin direkler başında arızaya müdahale etmesinden detaylar - VEDAŞ İl Müdürü Uzunselvi ile röportaj - Ekiplerin çalışmasından detaylar - Çalışanlardan Gümüş ile röportaj - Ekiplerin fırtınalı gecede mesai yapmasından detaylar - Çalışanlardan Erkan ile röportaj - DetaylarVEDAŞ ekiplerinin zorlu kış mesaisi - Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi ekipleri, Bitlis 'te kar yağışı ve tipi nedeniyle özellikle kırsal alanlarda meydana gelen elektrik arızalarını gidermek için yoğun çaba gösteriyor - Kardan yolu kapanan bölgelere yürüyerek ulaşan arıza ekipleri, devrilen direklerinin yerine yenisini dikiyor, kopan iletken hatları ile arızalanan trafoları onarıyor - VEDAŞ İl Müdürü Uzunselvi: - "Hatlar tamamen kırsaldan geçiyor. Ekiplerimiz araçla gidilemeyen güzergahlara yürüyerek ulaşıyor. Bu alanlardaki arızaları tespit edip gideriyor"BİTLİS (AA) - AHMET OKUR - Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) ekipleri, Bitlis 'te kar yağışı ve tipi nedeniyle, kent merkezi ve kırsal alanlardaki elektrik arızalarını gidermek için yoğun mesai harcıyor.Ekipler, kırsal alanlarda kar yağışı ve tipi nedeniyle devrilen elektrik direklerinin yerine yenisi dikmek, kopan iletken hatları ile yanan trafolardaki arızaları gidermek için çaba sarf ediyor.Çağrı merkezine gelen talepleri karşılamak için kar yağışı ve tipiye aldırış etmeden araçlarla ulaşımın sağlanamadığı bölgelerdeki arızaları gidermek için saatlerce yürüyen ekipler, bölge halkının da takdirini topluyor.VEDAŞ İl Müdürü Tahsin Uzunselvi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışı nedeniyle arıza ekiplerinin yoğun şekilde çalıştığını söyledi.

Vatandaşların mağdur olmaması için ellerinden gelen tüm fedakarlığı yaptıklarını belirten Uzunselvi, şöyle konuştu:"165 personel ve 30 aracımızla arızalara müdahale ediyoruz. Vatandaşımız hizmetin en iyisi layık. Onların daha sağlıklı ve kesintisiz enerjiye kavuşması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ekip, ekipman, araç ve gereçlerimiz hazır durumda. 2017'de çok yoğun bir kara kış yaşadık. Bu yıl geç olsa da kar yağışı devam ediyor. Nerede arıza olursa vatandaşlar 186 çağrı merkezini arıyor. Ekiplerimiz hemen arızaya müdahale ediyor." - "Çığ, yaban hayvanı ve kurt riski var"Ekiplerin dağ, taş ve bayır demeden enerji nakil hatlarının geçtiği her noktada kopan iletkenleri, yıkılan direklerini ve çatlayan izolatörleri zorlu kış koşullarında tamir ettiğini vurgulayan Uzunselvi, fedakarca yürütülen çalışmalar neticesinde sorunun giderildiğini aktardı.Arıza merkezindeki ekiplerin üçlü vardiya sistemiyle 7 gün 24 saat çalıştığını anlatan Uzunselvi, şunları kaydetti:"Sıcak evimizde oturduğumuzda elektriğin nasıl geldiğini iyi bilmek lazım. Enerjinin kıymetini bilerek kullanılmasını arzu ediyoruz. Bitlis - Baykan karayolu grubundaki köylerde arıza meydana geldi. Fırtınaya rağmen 30 dakikada arıza giderildi. Hatlar tamamen kırsaldan geçiyor. Ekiplerimiz araçla gidilemeyen güzergahlara yürüyerek ulaşıyor. Bu alanlardaki arızaları tespit edip gideriyor. Bunu yapanlar robot değil, insandır. Doğa koşullarına karşı bazen aciz düşüyoruz. Hava muhalefeti olduğunda arızaların giderilmesinde bazen gecikme yaşanabiliyor. Bundan dolayı vatandaşlardan anlayış talep ediyoruz."Uzunselvi, ekiplerin gittikleri yerlerde can güvenliği konusunda çığ, yaban hayvanları ve bazen de kurt riskiyle karşılaştıklarını, buna rağmen çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüklerini dile getirdi. - "Kazandığımız ekmeğin helal olduğuna inanıyoruz"Ekip çalışanlarından Nihat Gümüş ise 10 yıldır VEDAŞ'ta görev yaptığını, kardan dolayı özellikle köylerdeki hatlarda arızaların meydana geldiğini söyledi.

Kar yağdığında yollar kapandığı için uzak köylere ulaşmanın zor olduğunu aktaran Gümüş, zorlu doğa şartlarıyla mücadele ettiklerini ifade etti.
Gümüş, köylerde yaşayan vatandaşların elektriksiz kalmasını istemediklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:"İşimiz zor ama keyif alıyoruz. Tatlıkaynak köyüne geldik. Yüksek gerilim hattında iletken kopmuş. Geldiğimizde iletken yerdeydi. Tamir ederek yukarı çektik. Köyümüzün enerjisini verip döneceğiz. Gönül rahatlığıyla iş yerimize gidip dinlenebiliriz. Zor şartlarda elimizden gelenin en iyisin yapmaya çalışıyoruz. Gönül rahatlığıyla evimize gidiyorsak ne mutlu bize. Kazandığımız ekmeğin de helal olduğuna inanıyoruz."Ekip çalışanlarından Serkan Erkan da Başhan köyünde elektrik kesintisi yaşandığını anlatarak, "Arızaya hemen müdahale ettik. Kopan iletken hattı yere düşmüş. Arızayı gidererek enerji verdik. Hava şartları çok kötü olduğu halde çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz." dedi.

Can Güvenliği Elektrik Kesintisi Ağrı Merkez Kar Yağışı Çağrı Merkezi 

24 Ocak 2018 Çarşamba günü yayınlandı