Varto’da bahar havası

Varto’dan görüntü
Karla Mücadele Mali Müşavir Güneşli Hava Kar Yağışı Bahar Havası 

-Vatandaşlardan görüntü
-Serdar Baba ile röp.
-Hayrettin Tunç ile röp.
-Zülküf Fırat ile röp.

( MUŞ ) MUŞ

- Doğu illerinde karla mücadele edilirken, Muş’un Varto ilçesinde bahar havası yaşanıyor. Etkili olan soğuk havadan dolayı Doğu illeri zor günler yaşarken, Varto ilçesinde ise aralık ayının 21. günü olmasına rağmen bahar havası yaşanıyor. Dün etkili olan karla karışık havanın yerini güneşli havaya bırakmasının ardında vatandaşlar kahvehane ve iş yerlerinin önünde çay içerek sıcak havanın tadını çıkarıyor. Serdar Baba isimli vatandaş, Doğu illerinde kar yağışının yolların kapanmasına neden olmasına rağmen Varto ilçesinde sıcak havanın hakim olduğunu söyledi.

Baba, “Vatandaşlarımız iş yerlerinin önünde oturup çay içiyorlar. Bu sene Varto ilçesine kar yağmadığı için mutlu olduk. Vatandaşları Varto’ya davet ediyoruz” dedi.
Varto’da mali müşavirlik yapan Hayretin Tunç ise, Doğu illerinin bu yıl kar ve soğuktan dolayı zor günler geçirdiğini, kendilerinin de aralık ayının 21. günü olmasına rağmen kahve önlerinde oturup çay içtiklerini söyledi.

Karaköy köyünde ilçe merkezine gelen Zülküf Fırat da, yaşandığını belirterek, “Nisan ayındaki gibi bir sıcaklık var. Herkes kahvenin önünde çayını afiyetle içiyor. Allah daha sağlık ve afiyetli günler versin” diye konuştu.

21 Aralık 2017 Perşembe günü yayınlandı