Van'daki kadın cinayeti

- Gözaltına alınanlar - Van 'da geçen yıl öldürülen 18 yaşındaki kadının cinayet şüphelileri, düzenlenen operasyonla yakalandı.VAN (AA) - Van 'da geçen yıl ölü bulunan kadının cinayet şüphelileri, Van ve İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı operasyonla yakalandı. Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin 1 Mart 2017 de İpekyolu ilçesine bağlı Hacıbekir Mahallesi Hisar 1. sokak üzerindeki boş arazide cesedi bulunan 18 yaşlarındaki bir kadınla ilgili yaklaşık bir yıldır titiz bir çalışma yürüttü.32 yerinden bıçaklanan kadınla ilgili yapılan araştırmada, cesedin iki gün önce ailesi tarafından kayıp ihbarında bulunulan G.A. olduğu anlaşıldı.Üvey annesi ve diğer aile bireylerinin kasaplık yapan erkek kardeşi S.A. tarafından öldürülmekle tehdit edildiğini ifade etmeleri üzerine S.A. gözaltına alınmış ve öldürdüğünü söylemesi üzerine tutuklanmıştı.Ancak cinayeti işlemediği belirlenen S.A.'nın 3 ay sonra serbest bırakılması üzerine tekrar hareket geçen ekipler, faili meçhul olayı aydınlatmak için kadının öldürüldüğü yer ve yaşantısından yola çıkarak aynı mahallede ikamet eden erkek arkadaşı A.B.'ye ulaştı.Elde edilen delillerle 12 Ocak 2018 günü harekete geçen ekipler, A.B.'yi Van 'da çalıştığı pide fırınında, kendisine yardım eden H.Ş., K.Ş. ve H.U.'yu Van ve İstanbul'daki adreslerine düzenlediği eş zamanlı operasyonla gözaltına aldı. - Annesine küfür ettiği için öldürmüşGözaltındaki şüpheli A.B.'nin yapılan sorgusunda, kız arkadaşı G.A.'yı boş araziye götürdükten sonra şaka amaçlı tokat attığını, onun da kendisine tokat attıktan sonra ölen annesine küfür ettiğini, bu nedenle üzerindeki bıçakla kız arkadaşını bıçakladığını söyledi.

Arkadaşlarını ise ölüp ölmediğini kontrol etmeleri için çağırdığını belirten A.B., öldüğünü anladıktan sonra olay yerinden uzaklaştıklarını, o günden sonra da cinayetin unutulacağını düşünerek pide fırınında çalışmaya devam ettiğini ifade etti.
Emniyetteki sorgularının ardından A.B. ile cinayetinde yardım ettikleri iddia edilen H.Ş., K.Ş. ve H.U. bugün adli mercilere sevk edildi.
Kız Arkadaş Faili Meçhul İpekyolu Harekete Geç Cinayet 

15 Ocak 2018 Pazartesi günü yayınlandı