Van'da rehine krizi

Edinilen bilgilere göre olay, akşam saatlerinde Van-Erciş karayolu üzerindeki Van Ticaret Borsası binasının altında bulunan bir bankanın şubesinde meydana geldi. İddiaya göre, silahlı 2 kişi şubeye girerek soygun yapmak istedi ve ancak kaçamayacaklarını anlayınca banka içindekileri rehin aldı. Bunun üzerine bölgeye çok sayına özel hareket polisi sevk edilirken, karayolu ise ulaşıma kapatıldı.
İbrahim Taşyapan Rehine Krizi Banka Soygunu 


VAN VALİSİ: 'TAHMİNİMİZE GÖRE BANKADA 7 KİŞİ VAR'


Van Valisi İbrahim Taşyapan, bir kişinin pompalı tüfekle bankadaki tahminen 7 kişiyi rehin aldığını söyledi.

İHA muhabirine telefonla açıklamalarda bulunan Vali İbrahim Taşyapan, 'Şahıs bir kişi. Pompalı tüfekle içeri girmiş. Tahminimize göre 7 rehin var. İkna etmeye çalışıyoruz. Bir vatandaşı serbest bıraktı. Kimsenin canına bir şey gelmemesi için çalışıyoruz. Şahıs hasta çocuğundan bahsetmiş, paradan bahsetmiş. Para almak maksatlı girmiş' dedi.
Güvenlik görevlisini etkisiz hale getirip tabancasını alan soyguncu, ilk etapta rehin aldığı 7 kişiden, biri hamile 2 kadını saat 19.30 sıralarında serbest bıraktı.

Teslim olması için ikna çalışmaları sürerken soyguncu, hasta olan çocuğunun tedavi masraflarını karşılamak için olayı gerçekleştirdiğini söyledi. Soyguncunun isteği üzerine kendisi ve rehineler için yemek getirilip verildi.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı banka şubesindeki soyguncuyu ikna çalışmaları sürüyor.
24 Mart 2015 Salı günü yayınlandı