Vali Yavuz'dan 'EDS' açıklaması - ORDU

Vali Yavuz'dan "EDS" açıklaması - ORDU - Ordu Valisi Seddar Yavuz'un polis uygulama noktası ziyareti - Ordu Valisi Seddar Yavuz'un baklava dağıtması - Ordu Valisi Seddar Yavuz'un itfaiye servisi ziyareti - Ordu Valisi Seddar Yavuz'un acil servsi ziyareti - Ordu Valisi Seddar Yavuz'un açıklamalarıVali Yavuz'dan "EDS" açıklaması - Vali Yavuz: - "Vatandaşlarımızı zor duruma sokmayacak bir uygulamayı, hem can hem de trafik güvenliğini sağlayacak bir sistem üzerinde çalışıyoruz"ORDU (AA) - Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ordu 'da kurulan Elektronik Denetleme Sistemine ilişkin, "Vatandaşlarımızı zor duruma sokmayacak bir uygulamayı, hem can hem de trafik güvenliğini sağlayacak bir sistem üzerinde çalışıyoruz." dedi.
Vali Yavuz, yılbaşı dolayısıyla kentin çeşitli noktalarında oluşturulan polis uygulama noktaları, itfaiye ve hastanelerin acil servislerinde tedavi gören hastaları ziyaret ederek yeni yıllarını kutladı.Ziyaretlerinde güvenlik güçleri ile itfaiye erleriyle bir süre sohbet eden Vali Yavuz, daha sonra çalışanlara baklava ikramında bulundu.Vali Yavuz, polis uygulama noktasında gazetecilere yaptığı açıklamada, 2018 yılında Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) yerine Elektronik Denetim Sistemi'nin (EDS) devreye gireceğini söyledi.

Kamuoyunda bazı şeylerin yanlış tartışıldığını ifade eden Vali Yavuz, "TEDES'in uygulandığı bölümde daha çok kaza olmuş, kalktıktan sonraki kaza sayısı ise daha az." diye konuştu.
"Vatandaşlarımızı zor duruma sokmayacak bir uygulamayı, hem can hem de trafik güvenliğini sağlayacak bir sistem üzerinde çalışıyoruz" diyen Vali Yavuz, "Tabii ki biz EDS'yi destekliyoruz ve bunun da olmasını istiyoruz. Yürütülen yeni çalışma tamamen teknik bir çalışma. Valiliğimizin koordinesinde çalışıldı ve bu çalışmamız İçişleri Bakanlığına da gönderildi. İçişleri Bakanlığı bu çalışmamızı uygun gördü." şeklinde konuştu.
Bununla ilgili çalışmaların devam ettiğini aktaran Vali Yavuz, "Maalesef konuyla ilgili olarak insanların taraf olarak açıklama yapmasını doğru bulmuyorum. Sanki TEDES'i kaldıranlar cinayet işliyor, ya da buna vesile oluyor gibi açıklama yapmak, buradan hükümetimize ve İçişleri Bakanımızı da yönelim sağlanmasını da ahlaksızca buluyorum. Bu ahlaksızca bir yaklaşımdır." açıklamasında bulundu.Daha önce uygulanan TEDES'le ilgili vatandaşların yoğun şikayetlerinin olduğunu da aktaran Vali Yavuz, şöyle devam etti:"Bu konu sadece Ordu 'nun değil Türkiye'nin de gündemindeydi. TEDES uygulamasının bir takım sıkıntılar içerdiğini herkes konuşuyordu. O yüzden bizim de yaptığımız uygulama şu. Anlık vatandaşımıza tuzak oluşturacak bir takım uygulamaları ortadan kaldıracağız. Vatandaşlarımız merak etmesinler, hem trafik güvenliğini sağlayacağız, hem de vatandaşlarımıza gereksiz yük getirebilecek uygulamalardan kaçınacağız. Bir suç için 3 tane trafik ihlali cezası olmaz. Bu temel hukukun prensiplerine aykırı bir şey. Kimse merak etmesin valiliğimizin onaylamadığı hiçbir yaklaşım burada uygulanması mümkün değil."Vali Yavuz, komisyon marifeti ile yürüttükleri çalışmayı İçişleri Bakanlığı'nın denetlediği bilgisini de vererek, "Onun için açıklamalarla insanları ve kurumları da töhmet altında bırakmayalım." şeklinde konuştu.

Acil Servis Trafik Güvenliği Güvenlik Güçleri Yılbaşı Hükümet 

1 Ocak 2018 Pazartesi günü yayınlandı