Vali Deniz: 'Hasankeyf'in turizm potansiyeli daha da yükselecek' - BATMAN

Vali Deniz: "Hasankeyf'in turizm potansiyeli daha da yükselecek" - BATMAN - Vali Ahmet Deniz'in kurum müdürleri, muhtarlar ve okul öğretmenleri ile yaptığı toplantı - Vali Deniz'in Hasankeyf Müzesi'ndeki incelemeleri - Vali Deniz'in Zeynel Bey Türbesi'ndeki incelemeler Batman Valisi Deniz: - "Hasankeyf yeni anlayışla, suyla bütünleştikten sonra Türkiye'deki yeni örnek ilçelerden bir tanesi olacak. Turizm potansiyeli daha da yükselecek"BATMAN (AA) - Batman Valisi Ahmet Deniz, "Hasankeyf yeni anlayışla, suyla bütünleştikten sonra Türkiye'deki yeni örnek ilçelerden bir tanesi olacak. Turizm potansiyeli daha da yükselecek." dedi.
Hasankeyf ilçesinde incelemelerde bulunan Deniz, beraberinde Kaymakam Faruk Bülent Baygüven ve kurum müdürleriyle Kaymakamlık Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, yapılan yatırımlarla ilçenin Türkiye'nin örnek ilçelerinden bir tanesi olacağını söyledi.

Hasankeyf Kalesi'nin yakın zamanda turizme yeniden açılacağını dile getiren Deniz, şöyle konuştu:"Tehlike oluşturan taş düşürme işlemlerimiz bitiyor, dolgu işlemleri de bitecek. Kültür Adası, tarihi eserlerin taşınması Türkiye'nin sayılı müzelerinden bir tanesi olacak. Önemli bir emek var burada. Şuan bir çok eseri Batman 'da depolarda tutuyoruz. Bunların hepsi Hasankeyf'e taşınacak. Hasankeyf yeni anlayışla çok daha güzel olacak. Hasankeyf yeni anlayışla, suyla bütünleştikten sonra Türkiye'deki yeni örnek ilçelerden bir tanesi olacak. Turizm potansiyeli daha da yükselecek." - Terör örgütleri dış destekliBaşta Batman olmak üzere bölgenin başarılı operasyonlar sayesinde huzura kavuştuğunu vurgulayan Deniz, Türkiye'ye karşı yapılan her türlü saldırının birlik ve beraberlik içerisinde bertaraf edilebileceğini kaydetti.
FETÖ, PKK ve DEAŞ'ın dış destekli örgütler olduğunu aktaran Deniz, şöyle devam etti:"15 Temmuz'un nasıl yapıldığını, 40 yıldır PKK terör örgütünü kimlerin kullandığını, kimlerin piyon olduğunu görmemek için kör olmak lazım. Bize düşen uyanık olacağız, iri olacağız, canlı olacağız, heyecanlı olacağız. Ülkemizin birlik ve beraberliği için hainlik yapanlara devlet olarak zaten gereğini yapıyoruz. Her yanlışa sözle de müdahale etmek lazım, 'yanlış yapıyorsunuz, düşün artık yakamızdan' demek lazım." - "Huzur olunca her şey daha güzel oluyor"Terörle mücadelede özellikle muhtarlara görev düştüğüne dikkati çeken Vali Deniz, "Muhtarlarımız, köylerinizde herhangi bir şüphelendiğiniz bir şey olabilir, size gelen bilgi olabilir. Anında güvenlik güçlerimizle paylaşın. Çünkü bu huzur olunca her şey daha güzel oluyor. Bizim çimentomuz kardeşliğimizdir. Bu hain saldırılara karşı ancak bu şekilde dimdik durabiliriz." ifadelerini kullandı.Toplantının ardından Vali Ahmet Deniz, Zeynel Bey Külliye ve Türbesi'ndeki çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı. Ardından ziyaret ettiği Hasankeyf İmam Hatip Ortaokulu'nda öğrencilere kitap hediye etti.
Güvenlik Güçleri Öğretmenler Hain Saldırı Terör Örgütü Öğrenciler 

27 Aralık 2017 Çarşamba günü yayınlandı