Uyuşturucudan kurtuldu ekmeğinin peşine düştü - BURSA

- Eski madde bağımlısı S.G'nin fırındaki çalışmalarından görüntüler - S.G. ile röportajUYUŞTURUCUYLA MÜCADELE DOSYASI - Uyuşturucudan kurtuldu ekmeğinin peşine düştü - Bursa 'da, yaklaşık 18 yıl uyuşturucu madde kullandıktan sonra tedavi olan 30 yaşındaki S.G, kentteki bir fırında ekmek, börek ve poğaça yaparak düzenli hayata kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor - S.G: - "Maddeyi bıraktıktan sonra hayatım düzeldi. Sokaklarda yaşamayı bıraktım, bir ev kiraladım ve orada yaşıyorum. Şimdi bir fırında çalışıyorum" - "Şimdi benim gibi maddeye bulaşmış insanlara doğru yolu anlatmaya çalışıyorum. Başkalarının hayatını kurtarmak istiyorum"BURSA (AA) - SİNAN BALCIKOCA - Bursa 'da, yaklaşık 18 sene uyuşturucu madde kullanan, 3 yılını sokaklarda geçiren S.G, 7 aylık tedavi sürecinin ardından kentteki bir fırında işe girerek çalışmaya başladı.
Bursa 'da yaşayan 30 yaşındaki S.G, 12 yaşındayken arkadaş çevresinin etkisiyle uyuşturucu maddeye alıştı. Uzun yıllar madde bağımlısı olarak yaşayan S.G, 7 ay öncesine kadar son 3 yılını sokaklarda geçirdi.S.G, 7 ay önce bir siyasi partinin yetkilileriyle tanıştıktan sonra onların da desteğiyle uyuşturucu bağımlılığından kurtulmaya karar verdi. Bir süre Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma, Tedavi ve Eğitim Merkezinde (AMATEM) tedavi gören S.G, daha sonra madde ve alkol bağımlılığıyla mücadele eden "Adsız Alkolikler" grubuyla tanıştı.Haftanın belirli günlerinde grup üyeleriyle bir araya gelen onlarla aktivitelere katılan S.G, 18 yıldır pençesine takıldığı uyuşturucudan kurtulmanın mutluluğunu yaşıyor.S.G, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle sokaklara düştükten sonra çok kötü günler yaşadığını anlattı.Sokaklarda 2 metrekare bir kulübede yattığını belirten S.G, şöyle konuştu:"Sokaklarda yaşamak çok zor, o tarihlerde artık ölmek için uyuşturucu madde alıyordum. Bir ara kurtulmak istedim, AMATEM'de tedavi gördüm. Daha sonra balıkçı teknelerinde çalıştım ancak yeniden başladım. 7 ay önce bir siyasi parti Bayırbucak Türkmenlerine yardım kampanyası başlatmıştı. O siyasi parti yetkililerine 'Sokaklarda ölmektense orada gidip savaşarak şehit olayım.' dedim. Onlar da bana 'Önce sen kendi hayatını kurtar.' dedi.
Sonra tekrar hastaneye yattım. Hastaneden çıktıktan sonra madde ve alkol bağımlılığıyla mücadele eden 'Adsız Alkolikler' grubuyla tanıştım. Çok şükür 7 aydır madde kullanmıyorum." - "Artık ekmeğimin peşindeyim"S.G, Bursa 'da uyuşturucu ile mücadele etmek için "Adsız Narkotikler" grubunu kurduklarını ifade ederek, şunları söyledi:"Maddeyi bıraktıktan sonra hayatım düzeldi. Sokaklarda yaşamayı bıraktım, bir ev kiraladım ve orada yaşıyorum. Şimdi bir fırında çalışıyorum. Ekmek, börek poğaça yapıyorum. Ekmeğimizin peşindeyiz. Umarım diğer arkadaşlar da kendini kurtarır. Bunun sonu ya ölüm ya cezaevi. Ben ölmek üzereyken son anda hayata bağlandım. Şimdi benim gibi maddeye bulaşmış insanlara doğru yolu anlatmaya çalışıyorum. Başkalarının hayatını kurtarmak istiyorum."
Tedavi Süreci Uyuşturucu Madde Yardım Kampanyası Siyasi Parti Madde Bağımlısı 

5 Mart 2018 Pazartesi günü yayınlandı