Ünlü senarist Meral Okay öldü (Hayatından Kesitler)

Meral Okay hayatını kaybetti. Akciğer kanseri tedavisi gören senarist ve oyuncu Meral Okay (53), vefat etti.
Atatürk Meral Okay Dünya Bankası Asmalı Konak Sezen Aksu 


Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören Meral Okay'ın, bu sabah saatlerinde evinde hayatını kaybettiği belirtildi.

Meral Okay, 20 Eylül 1959 tarihinde Ankara'da doğdu. Beş yıl devlet memurluğu yapan Okay, bu süreçte Toprak Mahsülleri Ofisi'nin Dünya Bankası projelerinde ve TBMM'nin Atatürk'ün 100. yaşı kutlamaları çerçevesinde kurulan bir komisyonunda yer aldı.

Okay, 1984 yılında sinema ve tiyatro oyuncusu Yaman Okay'la evlendi. Yaman Okay, henüz 41 yaşındayken kanserden yaşamını yitirdi.

İstanbul'a taşınarak Günaydın Gazetesi'nde çalışmaya başlayan Meral Okay, dergicilik, yayıncılık, yapımcılık, Sezen Aksu ile sahne çalışmaları yaptı, şarkı sözleri yazdı.

''İkinci Bahar'' dizisiyle ünlenen Meral Okay, bir filmde yapımcılık denemesinde de bulundu.

Meral Okay, ''Muhteşem Yüzyıl'' dizisinin senaristliğini yapıyordu.

MERAL OKAY KİMDİR?

Meral Okay, 20 Eylül 1959 tarihinde Ankara'da doğdu.

Beş yıl devlet memurluğu yapan Okay, bu süreçte Toprak Mahsülleri Ofisi'nin Dünya Bankası projelerinde ve TBMM'nin Atatürk'ün 100'üncü yaşı kutlamaları çerçevesinde kurulan bir komisyonunda yer aldı. 12 Eylül döneminde Türkiye İşçi Partisi üyesi ve işyeri temsilcisiydi.

1984 yılında sinema ve tiyatro oyuncusu Yaman Okay'la evlendi. Eşi 10 yıl sonra, henüz 41 yaşındayken kanserden yaşamını yitirdi.

İstanbul'a taşınarak Günaydın gazetesinde çalışmaya başladı. Dergicilik, yayıncılık, yapımcılık, Sezen Aksu ile sahne çalışmaları yaptı, şarkı sözleri yazdı. İkinci Bahar dizisiyle ünlendi. Bir filmde yapımcılık denemesinde bulundu. 2011 yılında ' Muhteşem Yüzyıl ' dizisinin senaristliğini yaptı.

EŞİ KANSERE YENİLMİŞTİ

Bir Bulut Olsam, Yeditepe İstanbul, İkinci Bahar gibi TV dizilerinin yanı sıra Seni Seviyorum Rosa, Beynelmilel gibi sinema filmlerinde oynayan; Asmalı Konak, Bir Bulut Olsam, Muhteşem Yüzyıl gibi dizilerin senaryosuna da imza atan Meral Okay'ın aktör eşi Yaman Okay da 1993 yılında henüz 41 yaşındayken pankreas kanserine yenilmişti.
Meral Okay Hakkında
Genç kızlık adı Meral Katı olan Meral Okay, Kayseri Uzunyaylalı komşu çocukları Türkan ile Ata Katı'nın ikinci çocuğu olarak 20 Kasım 1959'da Ankara'da doğar. Çerkez kökenli bir ailenin ve hakim subay olan babasının tayinleri yüzünden şehir şehir dolaşarak geçen çocukluğu vardır. 1 yaşındayken taşındıkları Balıkesir'de İlkokula başlar, Ağrı, Çorlu, İskenderun'da devam edip Ankara'da bitirir eğitim hayatını. Liseden sonra siyaset bilimi ve kamu yö...
devamı
9 Nisan 2012 Pazartesi günü yayınlandı