Uluslararası Köln Mobilya Fuarı açıldı - KÖLN

- Genel detaylar - Burak Savaş'ın açıklaması - Mehtap Aktan'ın açıklamasıUluslararası Köln Mobilya Fuarı açıldı - Dünya mobilya sektöründeki son yeniliklerin sergilendiği "IMM 2018 Uluslararası Mobilya Fuarı", Almanya'nın Köln kentinde açıldı - 51 ülkeden bin 361 şirketin katıldığı fuarda Türkiye 24 firmayla temsil ediliyorKÖLN (AA) - Almanya'nın Köln kentinde "IMM 2018 Uluslararası Mobilya Fuarı", kapılarını ziyaretçilerine açtı.Dünyanın en büyük mobilya fuarlarından biri olan IMM'ye bu yıl 51 ülkeden bin 361 firma katılırken Türkiye fuarda 24 firmayla temsil ediliyor.Fuara İstanbul'dan katılan Savaş Plastik İşletme Müdürü Burak Savaş, 1963'ten beri faaliyet gösteren firmalarının çoğunluğu Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere yaklaşık 60 ülkeye ihracat yaptı söyledi.

Dünyanın birçok ülkesindeki mobilya fuarlarına katıldıklarını belirten Savaş, "Göğsümüzü kabartan olay, Türk firmalarının ufku geniş, Avrupa'dan Çin'e, Amerika'dan Afrika'ya birçok uluslararası fuara katılıyorlar. Burada vizyon bir kere var ve hükümetin bu konuda bir katkısı da mevcut. Bu fuarlara katılmaktaki amacımız henüz tanışmadığımız insanlara ürünlerimizi tanıtmak ve buralara da satış yapmak." dedi.
Gelecekten ümitli olduklarını ifade eden Savaş, ihracatlarının her yıl yüzde 15 - 20 artış gösterdiğini, amaçlarının bu artışı arttırarak devam ettirmek olduğunu kaydetti.
- "Usta yetiştirme konusu ihmal edilmemeli"Fuara İzmir'den katılan Aktan Sandalye Yöneticisi Mehtap Aktan ise firma olarak 20 farklı ülkeye ihracat yaptıklarını, üretimlerinin yüzde 60'ının ihracat odaklı ürünlerden oluştuğunu dile getirdi.Koltuk, sandalye ve masa gibi ahşap ürünler ürettiklerini ifade eden Aktan, "Özellikle Avrupa ülkelerine toptan satış yapıyoruz. Otel ve restoranlara çeşitli projeler gerçekleştiriyoruz. Dünya mobilya sektöründe ülke olarak kötü bir yerde değiliz ama daha fazla çalışmamız gerektiğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.
Aktan, ülke olarak mobilya üretimi açısından iyi olduklarını ancak sektörün geleceği açısından usta yetiştirme konusunu da ihmal etmemek gerektiğinin altını çizerek mobilya yan sanayinin de mobilya üreticileri ile birlikte gelişmesi ve çeşitlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Dünya mobilya sektöründeki son yeniliklerin sergilendiği fuar, 21 Ocak'a kadar gezilebilecek.
Ziyaretçiler Uluslararası Mobilya Hükümet 

15 Ocak 2018 Pazartesi günü yayınlandı