Uludere bombardımanın yıldönümü

ailelerin mezarları başında ağlaması
Güvenlik Güçleri Gözyaşı Kaçakçılık Diyarbakır Anma Etkinliği 

-dua etmeleri
-HDP milletvekillerin mezarlığa gelmesi
-konuşmalar
-
-
-
-
-not: görüntü (ULUDERE olayının yoldönümü) kodu ile diyarbakır klasörüne bırakıldı

( ŞIRNAK )- Bombardımanda ölen 34 kişi 6. yılında mezarları başında anıldı ŞIRNAK

- Şırnak’ın Uludere ilçesi Ortasu köyünde savaş uçaklarının bombalaması sonucu hayatını kaybeden 34 kişi, ölümlerinin 6’ıncı yılında mezarları başında anıldı. Uludere ilçesi Ortasu köyünde 28 Aralık 2011 tarihinde kaçakçılık yaptıkları sırada savaş uçaklarının bombalaması sonucu hayatını kaybeden 34 kişi için Ortasu ve Gülyazı köyü mezarlığında anma etkinliği düzenlendi.
Aileler çocuklarının fotoğraflarını sarılarak gözyaşı döktü, mezarları başında dua etti. Ortasu köyü mezarlığında düzenlenen anma etkinliğine HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk, HDP Milletvekilleri Aycan İrmez, Leyla Birlik, Mithat Sancar, hayatını kaybedenlerin aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Aileler adına açıklamada bulunan Veli Encü, adalet istediklerini söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay "Bizler Roboski katliamını eğer aydınlatabilirsek, eğer hakikatlerle halklarımız yüzleşebilirse o zaman barışı, demokrasiyi bundan sonra katliamlara maruz kalmamasını sağlayabiliriz. Refah içinde barış içinde bir toplumda yaşayabiliriz" dedi.
Konuşmaların ardından kalabalık sessizce dağıldı. Anma sırasında güvenlik güçleri çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Irak sınırında bulunan Şırnak'ın Uludere ilçesi Ortasu ile Gülyazı kırsalında kaçakçılık yapan bir grup 28 Aralık 2011 tarihinde savaş uçakları tarafından yanlışlıkla bombalanmış ve olayda 34 köyle hayatını kaybetmişti.
28 Aralık 2017 Perşembe günü yayınlandı