Türkiye, şehit Aybüke öğretmeni unutmadı - SAMSUN

- Kütüphane açılışı - Kurdele kesim görüntüsü - Aybüke Yalçın'ın babasının röpotajıTürkiye, şehit Aybüke öğretmeni unutmadı - Batman'ın Kozluk ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın adı, Türkiye'nin birçok kentindeki okul, üniversite, kütüphane, sanat merkezleri ile cadde ve sokaklarda yaşatılıyor - Görev yaptığı Kozluk ilçesindeki okulunda, geçen yıl karne dağıtımının ardından şehit edilen Aybüke öğretmen, şehadetinin sene - i devriyesinde memleketi Çorum'un Osmancık ilçesindeki kabri başında düzenlenecek törenlerle anılacak - Aybüke öğretmenin babası Sadık Yalçın: - "Batman'ın Kozluk ilçesine tayini çıktı. Kızıma, 'Dilersen Batman'a gitmek zorunda değilsin. Bir sene daha hazırlanabilirsin.' dedim ama kızım da bana, 'Babacığım, bize vermiş olduğun eğitimle tezat duruma düşmüyor musun? Türk bayrağının olduğu her yer vatandır.' dedi.
"ÇORUM/SAMSUN (AA) - GAZİ NOGAY/EMRE ŞAHİNOL - Batman'ın Kozluk ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın adı, Türkiye'nin birçok kentindeki okul, üniversite, kütüphane, sanat merkezleri ile cadde ve sokaklarda yaşatılıyor.Kozluk'ta karne dağıttıktan sonra evine giderken Belediye Başkanı Veysi Işık'ın aracına teröristlerce açılan ateşle ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 22 yaşında şehit olan Yalçın'ın ölümünün üzerinden bir yıl geçti.Şehit öğretmenin adı, son olarak Samsun 'un Bafra ilçesindeki bir kütüphaneye verildi.
Alparslan Türkeş Parkı içinde bulunan binanın ikinci katına Türk Eğitim - Sen Bafra Şubesi tarafından şehit öğretmenler Şenay Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmaz'ın adının verildiği kütüphanenin açılışı, Aybüke öğretmenin annesi Zehra ve babası Sadık Yalçın'ın da katıldığı törenle açıldı. - "Müziğe ilgisi küçük yaştan beri olan bir kızdı"Sadık Yalçın, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızı öğrenciyken sınıfa giren öğretmenin "İçinizde müzikle ilgisi olan var mı?" diye sorduğunu, kimsenin sesi çıkmayınca bir arkadaşının "Öğretmenim Aybüke'nin sesi çok güzel, dinler misiniz" dediğini anlattı.Öğretmenin ısrarıyla biraz da utanarak bir iki şarkı söyleyen kızının böylece müzik hayatına başladığını belirten Yalçın, "Aybüke, müziğe ilgisi küçük yaştan beri olan bir kızdı. Küçükken hobi olarak müzik eğitim kursuna yazdırdım. 3 Eylül doğum günüydü. O gün sürpriz olsun diye kendisine gitar almıştım. Gitarı verdiğimde çok sevinmişti. Gitti geldi, boynuma sarıldı. Çok mutlu olduğunu söyledi.

" dedi.
Okuldaki müzik öğretmeni Mustafa Çakmak'ın kızının müziğe kabiliyetini keşfeden kişi olduğunu dile getiren Yalçın, ilerleyen süreçte müzik eğitim merkezinde ses, nota ve şan dersleri aldığını kaydetti.
Kızının liseden sonra üniversitede müzik bölümünü kazandığını belirten Yalçın, şunları söyledi:"Düz liseden müzik bölümüne gitmek öyle kolay bir iş değildir. Genelde konservatuvar öğrencilerini alıyorlar ama kızım kısa bir eğitimden sonra başarılı oldu. Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesine kayıt oldu. Okulunu bitirdikten sonra KPSS'ye girdi. Türkiye genelinde kendi branşında ilk onbeşin içine girme başarısını gösterdi. Sözlü sınavda kendisinden çok geride kalan öğrencilerin arkasına düştü. Bunun sonucunda da Batman'ın Kozluk ilçesine tayini çıktı. Kızıma, 'Dilersen Batman'a gitmek zorunda değilsin. Bir sene daha hazırlanabilirsin.' dedim ama kızım da bana, 'Babacığım, bize vermiş olduğun eğitimle tezat duruma düşmüyor musun? Türk bayrağının olduğu her yer vatandır.' dedi.
"
Doğum Günü Öğretmenler Müzik Öğretmeni Eğitim Merkezi Öğrenciler 

8 Haziran 2018 Cuma günü yayınlandı