Türkiye-Gürcistan İş Forumu - TİFLİS

- Toplantıdan detaylar - Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan'ın konuşması - Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Gürdoğan'ın konuşmasıTürkiye - Gürcistan İş Forumu - Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Yazgan: - "Türkiye devleti olarak, Gürcistan'a sadece bir pazar gözü ile bakmıyoruz. Burası komşu, burası bizim için stratejik bir ortak ülkedir"TİFLİS (AA) - Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan, "Türkiye devleti olarak, Gürcistan'a sadece bir pazar gözü ile bakmıyoruz. Burası komşu, burası bizim için stratejik bir ortak ülkedir." dedi.
Türkiye - Gürcistan İş Forumu, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği ve Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliği koordinasyonunda, Gürcistan İşverenler Derneği'nin katkısıyla Gürcistan'ın başkenti Tiflis 'te düzenlendi.
Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Yazgan, forumun açılışında yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri güçlendirmek yönünde benzer forumların düzenlenmesinin önemli olduğunu vurguladı.Türkiye ile Gürcistan'ın iki sınır komşusu, dost, kardeş ve stratejik ortak olduğunu belirten Yazgan, iki ülke iş adamlarının, komşu ülkelerine daha çok yatırım yapması gerektiğini söyledi.

Türk iş adamlarına, Gürcistan'da daha uzun süreli yatırım yapma çağrısında bulunan Yazgan, "Biz Türkiye devleti olarak, Gürcistan'a sadece bir pazar gözü ile bakmıyoruz. Burası komşu, burası bizim için stratejik bir ortak ülkedir." dedi.
- "İlişkileri derinleştirmek için güzel fırsatlar var"Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Gürdoğan da AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye ile Gürcistan arasındaki ticari ve ekonomik bağlantılar ve bundan elde edilen karşılıklı kazancın artırılması, Türk iş adamlarının Gürcistan'a yatırım yaparak buradan Türk Cumhuriyetler ve Asya coğrafyasına ürün ulaştırması gerektiğini kaydetti.
İki ülke arasında yıllık ticaret hacminin yaklaşık 1,5 milyar dolar olduğunu belirten Gürdoğan, iki ülkenin daha büyük imkanlara sahip olduğunu vurguladı.Türk vatandaşlarının sınır komşusu olarak kimlik kartıyla girebilecekleri tek ülkenin Gürcistan olduğunu bildiren Gürdoğan, iki ülke arasında ticari ve ekonomik iş birliği ile ilişkileri derinleştirmek için güzel fırsatlar olduğunu söyledi.


Strateji Kazancı Milyar Dolar İhracat Kimlik Kartı 

8 Şubat 2018 Perşembe günü yayınlandı