Türk Uçakları Suriye'ye Gidiyor

Türk Hava Kurumu'na ait 2 adet CL-215 amfibik yangın söndürme uçağı, Suriye'deki yangına müdahale bulunmak için havalandı. Türk Hava Kurumu Başkanı Osman Yıldırım, ' Hükümetimizin kararı doğrultusunda uçaklarımızı Adana'ya gönderiyoruz, oradan da yangına müdahale edeceğiz. Eğer ki Suriye makamları müsaade ederlerse onların toprakları üzerindeki yangına da müdahale ederek yangının daha fazla büyümesini engelleyeceğiz ' dedi.
Avrupa Orman Bakanlığı Suriye Osman Yıldırım 


Avrupa'daki en büyük özel yangın filosuna sahip olan ve Türkiye ile Avrupa'da pek çok orman yangınına başarı ile müdahale eden deneyimli Türk Hava Kurumu, 2 adet CL-215 amfibik yangın söndürme uçağını, bu sabah Suriye'deki orman yangınına müdahalede bulunmak için havalandırdı. Ateş Kuşları, orman yangınına Adana üzerinden intikal ederek söndürme faaliyetlerine katılacak.Uçaklar havalanmadan önce gazetecilere açıklamalarda bulunan Türk Hava Kurumu Başkanı Yıldırım, ' Uçaklarımızın gönderilmesiyle ilgili dün akşam Sayın Başbakanımızın talimatıyla Orman Bakanlığı personeliyle yaptığımız görüşme ve istişareler sonrasında Dışişleri Bakanlığımıza da müracaat ederek, onların da bu konudaki müsaadesini aldık, uçaklarımızı hazırladık ' dedi. Uçakların önce Adana'ya intikal edeceğini belirten Yıldırım, ' Hatay'ın güneyinde Suriye topraklarında bir kargaşa yaşanıyor. Çatışmalar nedeniyle oradaki ormanlık alanda yangın çıkmış durumda. Yangın da artarak devam ediyor. Bölgede aynı zamanda mayınlı arazi ve bu nedenle meydana gelen patlamalar yangının büyümesine neden oluyor. Yangın her an bizim topraklarımıza da sıçrayabilir. Hükümetimizin kararı doğrultusunda uçaklarımızı Adana'ya gönderiyoruz oradan da yangına müdahale edeceğiz. Eğer ki Suriye makamları müsaade ederlerse onların toprakları üzerindeki yangına da müdahale ederek yangının daha fazla büyümesini engelleyeceğiz. Yangın, rüzgar istikametinin değişmesi durumunda bizim ülkemize de sıçrama durumu var. Bunun için de uçaklarımız ve personelimiz orda da mütehakkim olacak. Orman Bakanlığımızla da bu konuda devamlı işbirliği ve istişare halindeyiz. Bugünler için uçaklarımızı hazır tutuyorduk. Biliyorsunuz daha yangın sezonu başlamadı. Ama THK uçakları ' Ateş Savaşçıları ' yangınla müdahale için hazırlar ' ifadelerini kullandı.

Suriye'deki yangına müdahalede bulunacak pilot Ahmet Ünügör ise, ' Şu an hazırlıklarımızı yaptık. Motorları da çalıştırdık. Birazdan havalanacağız, Adana'ya intikal edeceğiz. Uçağımızın içinde orada bize gerekli olacak malzemelerimiz var, onları boşaltacağız. Yangın hakkında bilgi alıp yangına müdahaleye başlayacağız ' diye konuştu.

Bütün hazırlıkları tamamlayan Ateş Kuşları daha sonra, Suriye'deki yangına müdahalede bulunmak üzere havalandı.
10 Nisan 2012 Salı günü yayınlandı