Türk lirasına destek kampanyaları - AMASYA

- Eski Milli Güreşçi Mahmut Demir'in açıklamaları Türk lirasına destek kampanyalarıAMASYA (AA) - Amasya 'da yaşayan eski milli güreşçi Mahmut Demir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına destek vererek elindeki dolarları Türk lirasına çevirdi.Demir, kentteki bir banka şubesinde dolarını Türk lirasına çevirdikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'ye 15 Temmuz'un devamı bir saldırı olduğunu, herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

Türk milletinin Çanakkale'de aç kalıp kazma kürekle memleketini müdafaa ettiğini aktaran Demir, "Ben hiçbir zaman kazancını yabancı ülke paraları üzerinden değerlendiren bir insan olmadım. Çeşitli sebeplerle yaptığım yurt dışı seyahatlerimde kullanmak üzere bir kenarda dövizim olurdu. Oğlum bu sıralarda dil eğitimi için yurt dışına gitmeyi planlıyordu. Bunun için 9 bin 200 dolar yapmıştık ancak son gelişmeler üzerine oğlum bu kararından vazgeçti. Biz de doları Türk lirasına çevirdik." dedi.
Karınca misali ateşe su taşımak istediklerini dile getiren Demir, "Bozdurduğum miktar çok değil belki ama Türk devletine saldıranlara 'dur' ihtarımızdır. Bunun için önemlidir. Niyetimiz, Hazreti İbrahim için yakılan ateşe su taşıyan karıncanın niyetidir.Şer odakları şunu bilmelidir ki Türk devletinin bekası için feda edebileceklerimizin sınırı yoktur. Milletimi bu oyunlara karşı birlik ve beraberlik içinde topyekun karşı durmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.
Milli Güreşçi Beraberlik Yurt Dışı Banka Şubesi Kazma Kürek 

15 Ağustos 2018 Çarşamba günü yayınlandı