Türk Kızılayı'ndan Paskalya Bayramı Yardımı

Türk Kızılayı, Paskalya Bayramı dolayısıyla maddi durumu iyi olmayan Türkiye'deki Ermenilere yardımda bulundu. Kızılay Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Türkiye Ermeni Cemaati Patrik Vekili Aram Ateşyan ile görüştükten sonra yardım kolilerini patrikhane görevlilerine teslim etti.
Ermeni Cemaati Kızılay Ermeni Türk Kızılayı Paskalya Bayramı 


Türk Kızılayı, önceki yıllarda başlattığı ve geleneksel hale gelen yardım kampanyasını Paskalya Bayramı'nda da sürdürdü. Ermeni Patrikhanesi'ne bağlı vakıflar ve derneklerden yardım alan ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere hazırlanan 200 koli yardım malzemesi, patrikhane görevlilerine teslim edildi.

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Patrik Vekili Aram Ateşyan ile basına kapalı görüşme yaptı. Ateşyan'ın bayramını tebrik eden Akar, daha sonra gazetecilere açıklama yaptı. Kızılay'ın din, dil, ırk ayrımı yapmadan yardım çalışmalarına devam ettiğini belirten Akar, ' Paskalya Bayramı dolayısıyla patriğe kutlama ziyaretinde bulunduk. Hristiyanların Paskalya Bayramı'nı tebrik ediyorum. Buradaki insanlarımız hangi dinden olursa olsun bizim kardeşlerimizdir. Kardeş olarak elimizden gelen yardımı yapmaktan geri kalkamayız. Bugünkü yardımımız bayram dolayısıyladır. Burada 200 koli yardım malzemesi bulunmaktadır. ' diye konuştu.

Akar ve beraberindekiler, daha sonra yardım kolilerinin bulunduğu depoda inceleme yaptı.

9 Nisan 2012 Pazartesi günü yayınlandı