Türk Büro Sen’den 4/C Eylemi

Türk Büro Sen üyeleri Çalışma Bakanlığı önünde ellerinde Türk bayraklarıyla eylem yaptı.Kamu-Sen'e bağlı Türk Büro Sen, 4/C ' lilerin kadroya alınmaları için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı. 81 ilde düzenlenen basın açıklamalarında 4/C ' lilerin haklarının verilmesi ve kadroya alınmaları istendi.
Memur Sen Çalışma Bakanlığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İmralı Adası Kamu Sen 


Türk Büro Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, basın açıklaması yaptı. Yokuş, açıklamasında kamuda çok başlı ve karmaşık bir istihdam yapısının ortaya çıktığını iddia ederek, Anayasa ' nın 128. maddesi olan ' devletin asli ve sürekli işleri devlet memurları eliyle yapılır ' ifadesinin ortadan kaldırılmasının amaçlandığını ifade etti. Yokuş, ' devlet memuru ' ifadesinin kaldırılarak, ' çalışanlar ' ifadesinin konulmasının önerildiğini belirterek, ' Bunun maksadı şudur. Şu anda çağdaş köleler diye tabir ettiğimiz, itiraz ettiğimiz 4/C ' li kardeşlerimizin sınıfına bütün memurları dahil etmektir. Yani kölelik sistemini, insanlık ayıbı olan kölelik sistemini 2 milyon 500 bin memura dayatmaktır” ifadelerini kullandı.

Yokuş, devlet memurunun itibarsızlaştırmaya yönelik uygulamaları reddettiklerini söyleyerek, kendilerinin sadece halka ve devlete hizmet verdiklerini belirtti. Hükümetin devlet memurları arasında ayırım yaptığını iddia eden Yokuş, hükümetin uygulamalarını protesto edeceklerini kaydetti. Yokuş, “Herkese kadro istiyoruz, ayırım yapmadan, herkese eşitlik istiyoruz, adalet, insanca muamele istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yokuş şunları kaydetti: “Onlar için 4/C ' li olmuş olmamış önemli değil. Onların kıymetlileri var. Katil başı kadar kıymetimiz yok. İmralı canisi kadar kıymetimiz yok”

Türkiye Kamu Sen de eyleme destek verdi. Türk Büro Sen ve Türkiye Memur Sen üyeleri ellerinde ' 4/C işkencesine son verilsin ' , ' İnsanlık düşmanı canilere açılım. 4/C çalışanlarına zulüm süreci devam ediyor ' yazılı dövizler ve Türk bayraklardı taşıdılar. ' Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek ' , ' Hak, adalet dediniz, hakkımızı yediniz ' , ' Haklıyız, güçlüyüz direneceğiz ' şeklinde slogan attılar.
11 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı