Turizm Haftası - KIRKLARELİ

- Törenden genel ve detay görüntüler - Çelenk sunulması - İl Kültür ve Turizm Müdürü Necmi Asan'ın konuşmasıTurizm HaftasıKIRKLARELİ (AA) - Kırklareli 'nde 43. Turizm Haftası kapsamında tören düzenlendi.
Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Necmi Asan, 43. Turizm Haftası'nın kutlu olması temennisinde bulundu.Turizmin doğrudan ve dolaylı etkileriyle dünya için önemli bir sektör haline geldiğini ifade eden Asan, Türkiye'nin ekonomik kalkınmasında rol alan en önemli sektörlerden biri olduğunu belirtti.
Türkiye'de turizmin gerek istihdam, gerekse dış ticaret açığının kapanması ve ekonomik getirisi sebebiyle stratejik bir sektör olarak değerlendirildiğini aktaran Asan, "Türkiye hangi dilden, hangi renkten, hangi inançtan olursa olsun herkese hitap edebilecek bir turizm potansiyeline sahiptir. İlimizde ise Aşağıpınar mevkisinde uzun zamandır yapılan arkeolojik kazı çalışmaları sonucunda 8 bin 200 yıl öncesinden bölgenin en eski çiftçi toplumlarına rastlanmıştır. Bu bulgular Trakya'daki ilk uygarlık temelleri olması bakımından bilim dünyasında büyük bir ilgi ve heyecanla karşılanmıştır." diye konuştu.
Konuşmaların ardından, halk oyunları ekibi gösterilerini sundu.Törenin ardından Asan ve beraberindeki turizm sektör temsilcileri Kırklareli Valisi Osman Bilgin'i makamında ziyaret etti.
Dış Ticaret Açığı Arkeolojik Kazı Arkeoloji Halk Oyunları Dış Ticaret 

15 Nisan 2019 Pazartesi günü yayınlandı