Tunceli Şehidinin Trabzon'daki evine acı haber ulaştı

Tunceli'nin Nazimiye ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından İlçe Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Amirliği'ne eş zamanlı düzenlenen saldırıda şehit olan Trabzonlu uzman Çavuş Murat Durmaz'ın ailesine acı haber verildi.
Emniyet Amirliği İbrahim Sağıroğlu Trabzon Valisi Uzman Çavuş Jandarma Komutanlığı 


Tunceli'nin Nazimiye ilçesinde dün gece PKK'lı bir grup terörist tarafından İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Amirliği'ne eş zamanlı saldırı düzenlendi. Saldırıda Trabzonlu Uzman Çavuş Murat Durmaz şehit olurken, 3 polis memuru da yaralandı.

Acı haber şehidin Trabzon ' un Yomra ilçesi İkisu mahallesindeki ailesine öğle saatlerinde Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu ve askeri görevliler tarafından verildi. Baba Davut ve anne Fatma Durmaz, evlatlarının acı haberini alır almaz büyük üzüntü yaşarken, anne güçlüklü teskin edildi.

25 yaşında ve bekar olan oğlunun görev yaptığı Nazimiye'de bir çatışma olduğunu televizyonlardan duyduğunu belirten baba Davut Durmaz, ' Ben sabah televizyon izliyordum.

Tunceli Nazimiye'de çatışma olduğunu öğrendim. Arkasından İHA muhabiri televizyona bağlandı ve çatışmada bir şehit olduğunu söyledi. Ama benim çocuğum değildir diye düşündüm. Çünkü zırhlı araç şoförüydü ' dedi.

Vali Yücel Yavuz da ' Başımız sağolsun, devletimiz büyüktür bunlara gereken cevabı verecektir ' ifadelerini kullandı.

Şehidin cenazesinin Tunceli ' deki askeri tören sonrasında bugün akşam saatlerinde askeri uçakla Trabzon ' a getirilmesi bekleniyor.

22 Ağustos 2016 Pazartesi günü yayınlandı