Tunceli’de kadınlar sahaya indi

Kadınların idmanından detay görüntüler
Futbol Maçı Futbol Takımı Yeşil Sahalar Öğrenciler Bayan Futbol Takımı 

-Tunceli Engelsiz Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Turan Şahan'ın konuşması
-Antrenör Eylem Seçkin'in konuşması
-Takımdan Deniz Dindar'ın konuşması

( TUNCELİ -HD)- Tunceli’de eğlence amacıyla futbol maçı organize eden kadınlar, kulüp kurup kadınlar liginde mücadele etmenin çalışmasını yapıyor TUNCELİ

- Tunceli'de farklı mesleklerden kadınlar ve gençler halı saha maçı yaparak eğlenirken, profesyonel olmanın çalışmalarını da yapıyor. Kentte aralarında ev hanımı, esnaf, doktor ve birçok meslek alanında görev yapan kadınlar ile gençler eğlence amacıyla kendi aralarında belirli aralıklarla halı saha maçı düzenliyor. Maçta eğlenen kadınlar, kulüp kurarak önümüzdeki yıl profesyonel anlamda yeşil sahalarda yer almanın planını da yapıyor. İldeki Engelsiz Yaşam Derneği’nin de desteklediği kadın futbol takımı, profesyonel olmamın girişimlerine başladı.
Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Turan Şahan, hobi olarak başlayan kadınların şimdi genç yıldızlar ve yetişkinler olmak üzere liglere hazırlandığını söyledi.

İdmanların oldukça renkli geçtiğini belirten Şahan, “Bizim yönetim kurulumuz kadınlar komisyonu kendi aralarında toplanıp bir hobi olarak futbol maçı düzenlemeye karar verdi. Biz de onları dernek olarak destekledik. Bu hobi biraz ilerledi ve şuanda genç yıldızlar ile yetişkinler olmak üzere iki futbol takımı oluşturacak yoğun ilgiye ulaştı. Bu aşamada biz de dernek olarak futbol federasyonuyla görüşerek lisanslama çalışmalarına başlıyoruz. Futbol kulübü kurma aşamasına geldik"dedi.
Her meslek gurubundan ve yaştan kadınların yer aldığı futbol takımının gösterdiği azimle başarıyla ulaştığını ifade eden Şahan: “Önümüzdeki yıl kadınlar futbol ligine bir takım çıkarma amacıyla çalışıyoruz. Şuandaki çalışmalarımız bir antrenman olarak görünebilir ama gitgide profesyonelleşiyorlar. Genç yıldızların tamamı öğrencilerden oluşmakta, yetişkinlerimiz de ev hanımlarından başlayıp, esnaf, doktor, kuaför gibi emekçilerden oluşan bir takım oluşturduk. Arkadaşlarımız amatör olmasına rağmen antrenör arkadaşımız yıllardır bu işle uğraştığı için onlara, başlangıç seviyesinden başlayarak eğitimler verdi. Şuanda da ufak karşılaşmalar yapacak düzeydeyiz. Önümüzdeki aylarda Elazığ ve Bingöl’deki kadın futbol takımlarıyla maç yapmayı düşünüyoruz. Görüşme aşamasındayız”şeklinde konuştu.
Kadınların profesyonel birer futbolcu olmak için azimle çalıştığını dile getiren Antrenör Eylem Seçkin ise, “Biz hobi olarak başladık. Ancak özellikle yıldız çocuklarda ve genç büyük bayanlarda büyük bir isteğin olduğunu gördüm. Tunceli Engelsiz Yaşam Derneği’yle de görüşmeler yaparak şuan bir kulüp kurma aşamasına geldik. Çalışmalarımız devam ediyoruz. Bunu daha ilerletme kararlılığı içerisindeyiz. Ben özellikle genç yıldızlarda Tunceli’de bayan futbol takımının çıkacağına inanıyorum"ifadelerini kullandı. Takımın genç yıldızlar grubunda yer alan 18 yaşındaki Deniz Dindar da, eğlenmek için katıldığı takımda şimdi profesyonel maçlara girmeye hazırlandıklarını kaydetti.
Futbol kız takımına hobi olarak başladığını dile getiren Dindar;"Gidip gördüm, antrenmanlarına katıldım, maçlar yaptık. Çok eğlenceli geçti. Sonra bunu hocalarımızla konuşup profesyonelleştirmeye karar verdik. Onlar da bazı yerlere başvurdular. Şuanda antrenmanlar yapıyoruz, çok hoş, çok eğlenceli geçiyor. Her şey çok iyi gidiyor, bunun daha da ilerletilmesini istiyoruz" diye konuştu.

27 Ocak 2018 Cumartesi günü yayınlandı