Tugay Komutanının makamında bir ilk yaşandı

Üyelerin Tugay Komutanı makamına gelişi
Gıyabi Cenaze Namazı Yurt Dışı Toplumsal Olaylar Cenaze Namazı Basın Açıklaması 

-Ahmet Selöz konuşması
-Ayetlerin okunması ve dua
-Türk bayrağı ve Kuran-ı Kerim hediyesi ve detaylar

( BİLECİK )- Tugay Komutanının makamında, Bakara süresi 153 -157 ayetleri okunarak, Afrin'deki askerler için dua edildi- Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Selöz;- "Söz konusu vatanımız olunca örgütlerimizle birlikte bir şeyler yapıyoruz"- "Kuran'ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye ederek, askerimiz için kısa bir dua okumak istedik" BİLECİK

- Bilecik'te 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Tanju Selçuk Yücel'in makamında Bakara süresi 153-157. ayetleri okunarak kentte bir ilk yaşandı. Bilecik Sivil Dayanışma Platformu (BİSİDAP) üyeleri Bilecik merkez Kayı Boyu Cami'nde Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı. İl Müftüsü Necati Akkuş tarafından kıldırılan gıyabi cenaze namazı sonrası cami önünde BİSİDAP adına Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Selöz bir basın açıklaması yaptı. Ardından Bilecik'te faaliyet gösteren 25 dernek, sendika ve vakıflardan oluşan BİSİDAP temsilcileri, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Tanju Selçuk Yücel'i makamında ziyaret etti. Burada misafirlerine helva ve çay ikramı yapan Tuğgeneral Tanju Selçuk Yücel'e BİSİDAP temsilcileri bulundukları dernek, sendika ve vakıfları hakkında bilgi verdi. "Söz konusu vatanımız olunca örgütlerimizle birlikte bir şeyler yapıyoruz" Burada BİSİDAP hakkında bilgi veren Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Selöz, "Bu platformumuz gerek toplumsal olaylarda, gerek ülke gündemiyle ilgili, dünya gündemiyle ilgili birlikte elbet farklı alanlarda, faaliyet gösteriyor. Ama ortak tepki verilmesi gereken, ortak söz söylenmesi gereken konularda bir araya geliyoruz. Tabi ki söz konusu vatanımız olunca da, devletimiz olunca da bu sivil toplum örgütlerimizle birlikte bir şeyler yapıyoruz, söz söylüyoruz veya ortak hareket ediyoruz. Arkadaşlar bana söz hakkı verdiler" dedi.
"Kuran'ı Kerim ve Türk bayrağı hediye ederek, askerimiz için kısa bir dua okumak istedik" Selöz, her zaman Türk ordusunun yanında olduklarını ifade ederek, "İhtiyaç yok yine ama sadece bu desteği hissettirmek ve askerimizin yanında olduğunu da cümle aleme, dosta, düşmana göstermek için kadınlarımız işte yün örüyorlar, yiyecek hazırlıyorlar. Bunlar önemli şeyler. Askerimize moral veren, askerimize güç veren önemli konular. Ben 4 gündür bir yurt dışı ziyaretimiz vardı. Pakistan'da idik. Türkiye gerçekten Türkiye'den ibaret değil. Pakistan ordusu da, bizim Türk ordusu da eğitim konusunda beraber çalışıyorlar bildiğim kadarıyla. Oradaki bizim ziyaret ettiğimiz bölgedeki askeri noktalarda herkes askerlerimiz bize zafer selamı yapıp, 'Turkish force Afrin' diye başlayıp böyle güzel, güzel dua cümleleri kuruyorlar, askeri noktalardaki askerler dualarla. Oradaki insanlarında duaları, selamları var. Aynı şekilde biz de bugün burada Bilecik'te sivil toplum örgütleriyle birlikte dün cuma namazında bir program gerçekleştirdik. Bilecik halkını, sivil toplum örgütlerini, üyelerimizi temsilen buradayız. Sembolik de olsa desteklerimizi sizlere arz etmek istedik" dedi.
Öte yandan konuşmanın sonunda Ensar Vakfı Bilecik İl Temsilcisi Cengiz Çelik'in oğlu Furkan Çelik Bakara süresi 153 -157 ayetleri okudu. Ardından Ensar Vakfı Bilecik İl Temsilcisi Cengiz Çelik'in okuttuğu dualar sonrası 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Tanju Selçuk Yücel'e ilk olarak Türk bayrağı hediye edildi. Üç kere öperek Türk Bayrağı teslim alan Yücel'e daha sonra Kuran'ı Kerim hediye edildi. Hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Tanju Selçuk Yücel misafirlerini karargah binası girişine kadar inerek tek tek tokalaşıp yolcu etti.
27 Ocak 2018 Cumartesi günü yayınlandı