Triatlon yarış takvimi belli oldu

Triatlon yarışlarından detay (arşiv)
Yarış Dera Sparta Takvim Gesi 

-Ahmet Çamyar'ın konuşması
-NOT: KARGO HİZMETİ

- - 3 yarıştan birisi Ordu-Ünye’de yapılacak ORDU

- Triatlon Federasyonu’nun bu yıl düzenlenecek olimpik triatlon yarış takvimi belli oldu. Yapılan açıklamaya göre bu yıl Türkiye genelinde biri final olmak üzere toplam 3 Olimpik Triatlon yarışı gerçekleştirilecek. Olimpik Triatlon yarışlarından ilki 5-6 Mayıs 2018’de Antalya’da yapılacak. İkinci resmi yarış ise 21-22 Temmuz tarihlerinde Ünye’de gerçekleştirilecek. Olimpik Triatlon yarışının final müsabakası ise 6-7 Ekim 2018 tarihinde Isparta-Eğirdir’de yapılacak. Triatlon yarışlarının resmi ayağında sporcular özellikle puan toplamak amacıyla tüm resmi etaplara katılıyor. Yıl içinde toplanan puanlara göre ise yurtdışı yarışçılar belirleniyor. Bu kapsamda 20-21 Temmuz 2018 tarihinde Ünye’de gerçekleştirilecek yarışlara 600’ün üzerinde sporcu katılması bekleniyor. Türkiye Triatlon Federasyonu resmi yarış takvimi sonrası açıklama yapan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, resmi yarışların bundan sonra Ünye’de yapılacak olmasının son derece gurur verici olduğunu söyledi.

Başkan Çamyar, “Triatlon yarışçıları belirli bir gelir grubunun üzerinde kişiler. Böylece ilçemizi spor faaliyetleri açısından da yurtiçi ve yurtdışında tanıtmış oluyoruz. Karadeniz bölgesinde Triatlon gibi önemli bir yarışı resmi olarak Ünye’ye kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.
21-22 Temmuz 2018 tarihinde Ünye’de gerçekleştirilecek Olimpik Puanlı Triatlon yarışında, Elit, Genç, Yıldızlar, Minikler, Yaş grubu olmak üzere 5 ayrı grup mücadele edecek.
17 Ocak 2018 Çarşamba günü yayınlandı