'TOMA' gölgesinde namaz

Antalya ' da ifade vermeyen gitmeyen HDP ' li milletvekillerinin gözaltına alınmasını protesto bahanesiyle izinsiz toplanan gruba polis tazyikli suyla müdahale etti.84 yaşındaki Mustafa Akpınar ise polis, TOMA ve HDP ' li grup gölgesinde refüjde öğle namazını kıldı.
Mustafa Akpınar Çevik Kuvvet Mehmet Atay Antalya 


HDP Kepez İlçe Örgütü önünde toplanan grup, gözaltıları ve tutuklanmaları protesto etmek için oturma eylemi yapmak istedi. Çevrede güvenlik önlemi alan polis, eylemin izinsiz olduğunu söyleyerek grubun dağılmasını istedi.

Refüjde ise Çevik Kuvvet kipleri kalkan ve biber gazları ile görev aldı. Uyarılara aldırmayan grup, polise sloganlarla karşılık verdi. Mehmet Atay Caddesi ' nin geliş ve gidiş noktasından kapatılmasının ardından, polis eylemcilere TOMA ' dan atılan tazyikli suyla müdahale etti. Gösterici grup, ilçe binası ve ara sokaklara kaçtı. İlk müdahalenin ardından grup yaklaşık yarım saat sonra yeniden sloganlarla ilçe binası önüne toplandı. İlçe binası karşısındaki pazar yerinden de göstericilere destek verilmesi üzerine TOMA gruba her iki noktadan tazyikli suyla müdahale etti.

' TOMA gölgesinde namaz '

Öte yandan 84 yaşındaki Bitlisli Yusuf Akpınar, öğle namazını kılmak için eylemlere sahne olan refüje öğle namazını kılmak için geldi. Çimenlik olan refüjde ilk önce abdestini alan Akpınar, çevresindeki TOMA, polis ve HDP ' li gruba aldırmadan ibadetini yaptı.

Çok az Türkçe konuşabilen Akpınar, pazara geldiğini ve namazını refüjde kılmak zorunda kaldığını, olaylar karşısında az da olsa korku yaşadığını belirtti.
Akpınar, ibadetini yaptıktan sonra Pazar yeri içinde gözlerden kayboldu.
Mehmet Atay Hakkında
1980 yılında mezun oldu. Aynı yıl Ankara Devlet Tiyatrosuna girdi. "O güzelim Kaymaklı Dondurma Rengi Elbise" Devlet Tiyatrosunda görev aldığı ilk oyun. Bütün Oğullarım, Gölgeler, Ana Hanım Kız Hanım, İlkbaharda İntihar Yasak, Bakkhalar, Ak Tanrılar, Galelei Galileo, Beyaz Geceler, Büyük Aşıkların Sonuncusu, Goya, Suç ve Ceza Görev aldığı oyunlardan bazıları. Son oynadığı oyun, Gorgon'un Armağanı. İki Pazartesi'nin Hikayesi, Aşk-ı Memnu ve Troyal...
devamı
5 Kasım 2016 Cumartesi günü yayınlandı