TMMOB'lu Kadınlar Kürtajı Protesto Etti

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği üyeleri ve TMMOB'lu kadınlar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kürtaj ve sezaryene ilişkin yaptığı açıklamaları protesto etmek için eylem yaptı.
Başbakan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Recep Tayyip Erdoğan 

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve üyeleri Kocatepe Kültür Merkezi önünde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kürtaj ve sezaryene ilişkin yaptığı açıklamaları protesto etmek için eylem yaptı. TMMOB Divan Başkan Yardımcısı Jale Alel, eylemciler adına yaptığı basın açıklamasında, ' Türkiye'de sezaryen patlaması olduğu bir gerçektir ama AK Parti iktidarı sırasında sezaryen doğumların yüzde yüz arttığı daha büyük bir gerçektir ' dedi. Alel, normal doğum yapabilecek durumda olan ve bunu isteyen pek çok kadının, her mahallede mantar gibi biten özel hastanelerde sezaryenle doğuma zorlandığını iddia etti. Eylemciler, ' Gün gelecek devran dönecek, AK Parti hesap verecek' sloganı atarak, olaysız bir şekilde dağıldı.
Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
2 Haziran 2012 Cumartesi günü yayınlandı