Tika'dan Kosovalı Engellilere Destek - Tika, Kosova’da Engellilere Yönelik 3. Duyu Algı Odası’nı Kurdu

Lef Nosi engelliler okulu
Zihinsel Engelliler Açılış Töreni Öğrenciler Engelli Öğrenciler Engelli Öğrenci 

-davetliler
-TİKA tarafından engelli öğrenci,ler için yapılan oda
-duyu algı odası
-detaylar
-Büyükelçi Kılıç ve beraberindekilerin sınıfları gezmesi
-Duyu algı odasının gezilmesi
-“Lef Nosi” okulu müdürü Herolinda Halimaj’ın açıklması
-Prizren Belediye Başkanı Mytaher Haskuka’nın açıklamsı
-Büyükelçi Kıcılcım Kılıç’ın açıklaması
-Büyükelçiye hediye takdim edilmesi
-Program

( PRİZREN ) - TİKA'dan Kosovalı engellilere destek- TİKA, Kosova’da engellilere yönelik 3. Duyu Algı Odası’nı kurdu PRİZREN

- Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı TİKA, Kosova’da desteğe en çok ihtiyaç duyulan alana önemli bir yardım gerçekleştirdi. Kosova’da hiçbir ayrım yapmadan, eğitime verdiği destek çerçevesinde TİKA, Kosova’da 3’üncü Duyu Algı Odası’nı kurdu. TİKA tarafından, Kosova’nın güneyindeki tarihi Prizren’de bulunan Lef Nosi Engelli Çocuklar Rehabilitasyon Merkezi’ne temin edilen Duyu Algı Odası Projesi’nin açılışı gerçekleştirildi.
Duyu bozukluğu yaşayan engelliler bu odalarda duyu bütünlemesi terapileri alabiliyor. Açılışa Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Türkiye Cumhuriyeti Prizren Başkonsolosu Eylem Altunya , Prizren Belediye Başkanı Mytaher Haskuka, TİA Kosova Koordinatörü Hasan Burak Ceran ve diğer davetliler katıldı.
“Lef Nosi” okulu müdürü Herolinda Halimaj, açılışta yaptığı konuşmada, bu okulda ikinci projesini hayata geçiren TİKA ve Türkiye’ye teşekkürlerini ifade ederek, bu proje sayesinde okuldaki engelli öğrencilerin en yüksek standartlarda eğitim görmelerinin sağlandığını belirtti.
Görevine yeni başlayan Prizren Belediye Başkanı Mytaher Haskuka da, Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç ve TİKA’ya Kosova’daki eğitime verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek, “Bu oda hem personele hem de çocukların öğrenme hedeflerine ulaşmasına yardımcı olacaktır. Öğrenciler için çok iyi bir fırsat” diye konuştu.
Belediye Başkanı Hakuka, buradaki, öğrencilerin aldıkları eğitime, duyu odası projesi ile yeni bir kalite kazandırıldığını vurguladı. Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç da açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Bizler de gerçekleştirdiğimiz bu projelerle bu eğitim ortamına, onların çalışmalarına, çocukların gelişimine bir nebze de olsa katkı sağlayabiliyorsak ne mutlu bize. Bundan sonra da biz işbirliğimize ihtiyaçları doğrultusunda gerçekleştireceğimiz diğer projelerle devam edeceğiz. Her şey çocuklar için. Her şey bu güzel ülkenin Kosova’nın, dost ve kardeş ülke Kosova’nın aydınlık geleceğini oluşturacak olan çocuklar için gençler için” ifadelerini kullandı. Tüm Kosova genelinde olduğu gibi Prizren için de TİKA ve diğer kurumlar aracılığıyla etkinlikler ve projelerin devam edeceğini belirten Büyükelçi Kılıç, Prizren Belediye Başkanı ile işbirliği içinde çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.
Açılış sonunda Büyükelçi Kılıç’a, engelli öğrenci tarafından çerçevelenmiş Kosova bayrağı resmi takdim edildi. Açılışın sonunda “Lef Nosi” zihinsel engelliler okulu öğrencileri tarafından program sunuldu. Kosova’nın zihinsel engellilere yönelik tek yatılı okulu olan Prizren’deki “Lef Nosi” Engelli Çocuklar Rehabilitasyon Merkezi’nde ilköğretim ve orta öğretim olmak üzere toplam 62 öğrenciye hizmet veriliyor.
28 Aralık 2017 Perşembe günü yayınlandı