THK 93. yılını kutladı

Sergiden görüntü
İstikbal Propaganda Fotoğraf Sergisi Kuruluş Yıldönümü Konferans 

-THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan’ın açıklamaları
-Genel ve detay

( ANKARA ) ANKARA

- Türk Hava Kurumu’nun (THK) kuruluşunun 93. yıl dönümü dolayısıyla Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde “Gökyüzünden Türkiye Manzaraları” isimli fotoğraf sergisi açıldı. THK'nın, kuruluşunun 93. yıl dönümünü bir dizi etkinlikle kutlandı. Sabah saatlerinde Anıtkabir’i ziyaret ederek, Atatürk’ün huzurunda bir tören gerçekleştiren THK üyeleri, akşam da “Gökyüzünden Türkiye Manzaraları” isimli fotoğraf sergisinde bir araya geldi. Sergiye THK Başkanı Kürşat Atılgan’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
Sergi hakkında İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Atılgan, “Bugün THK’nın 93. kuruluş yıldönümü. 16 Şubat 1925’te devletimizi kuran Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulduk. Cumhuriyetin ilanından 15 ay sonra THK kuruldu. Ona çok büyük misyonlar yüklendi. Kurulduğundan bugüne kadar havacılık alanında çok büyük icraatlar yaptı” dedi.
Atatürk’ün havacılığın önemine yıllar öncesinden “İstikbal göklerdir” diyerek dünya liderleri arasında en önde geldiğini belirten Atılgan, şunları ifade etti: “Havacılığın ortadan kalktığını düşünün, insanlık belki de Orta Çağ’a, İlk Çağ’a geriler. İnsanlığı ilerleten, hızlandıran, uzakları yakın eden şey havacılık. Bunu gören devletimizin kurucusu onun kurumsal yapısı olarak Türk Hava Kurumu’nu kurdu. THK bugünü kendi kurduğu bilgi birikimini artık bir programa oturttu.” THK’nın asli amacının Türk gençliğine havacılığı sevdirmek ve havacılıkla ilgilenen nesiller yetiştirmek olduğunu aktaran Atılgan, bunun Atatürk tarafından THK’ya verilen en önemli misyon olduğunu söyledi.

Atılgan, geçtiğimiz günlerde Lozan’da Dünya Havacılık Federasyonu ile protokolü imzalanan 2020 Dünya Hava Oyunları’nın dünya havacılığı ile Türk havacılığını bir araya getirecek önemli bir organizasyon olduğunu dile getirdi. Türkiye’de gerçekleşecek Hava Oyunları’nın Türkiye’de terörün olduğu, Türkiye’nin güvenli bir ülke olmadığı yönündeki kötü propagandayı kırmak için önemli bir fırsat oluğuna değinen Atılgan, “Ülkemizin aleyhinde yoğun propagandaların yapıldığı, ülkemize terörün olduğu şeklinde olumsuz yorumlar yapılırken THK Türkiye’nin önemini, Türkiye’nin güzelliğini, Türkiye’nin güvenli bir ülke olduğunu ispat edercesine bu oyunların Türkiye’de yapılması kararını Dünya Havacılık Federasyonu’na aldırmıştır” diye konuştu.
Sergi ziyareti ve verilen kokteylin ardından THK Bölge Başkanları, THK Üniversitesi öğretim görevlilerinin katılımıyla gerçekleştirilen konferansta geride kalan bir yılın değerlendirmesi yapıldı.
17 Şubat 2018 Cumartesi günü yayınlandı