Tevfik Yılmaz'ın Organları Ameliyatl Alındı

Uşak'ta geçtiğimiz günlerde intihar girişiminde bulunduktan sonra tedavi gördüğü hastande beyin ölümü gerçekleşen ve ailesi tarafından organları bağışlanan 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz'ın organları, 3 ayrı ekip tarafından 6 saat süren operasyonla başarıyla alındı. Antalya, Ankara ve İzmir'den genel üç ayrı ekip adeta zamanla yarışarak gece boyunca operasyon gerçekleştirdi. Toplam 30 kişiden oluşan ekibin çalışmaları sabah karşı saat 05.20 sıralarında bitti.
Ankara Üniversitesi Ege Üniversitesi Ömer Özkan Devlet Hastanesi 


Yılmaz'ın organlarını almak için Uşak'a gelen Antalya, Ankara ve İzmir'den gelen üç ayrı ekip saat 23.10 sıralarında operasyona başladı. Yaklaşık 6 saat süren operasyon sonunda Tevfik Yılmaz'ın yüzü, korneaları, böbrekleri, karaciğeri ve kalbi başarıyla alındı. Operasyon başlamadan önce Sağlık bakanlığı'nın iki adet ambulans uçağı saat 21.30 sıralarında Uşak havaalanına konuşlandırıldı. Ekiplerin ve uçakların hazır olması üzerine operasyon başladı ve ilk olarak kalp başarıyla alınarak hastaneden ambulansla habaalanına oradanda Ankara'ya gönderildi. Saat 02.20 sıralarında ise kornealar, böbrekler ve karaciğer de İzmir Kent Hastanesi'nden gelen ekip tarafından başarıyla alındı ve karayoluyla İzmir'e götürüldü.

İzmir ekibinden Dr. Cahit Yılmaz, hastane çıkışında Karaciğer kent Hastanesi'nde yatan 12 yalındaki bir hastaya takılacak. Kornealar Ege Üniversitesi'ne gidiyor. Böbreklerden biri yine bizim hastanede bir hastaya diğer böbrek ise uygun bir hastaya takılacak. Bizim açımızdan operasyonun buradaki ayağı sorunsuz geçti. Yüzün alınmaı ile ilgili çalışmalar devam ediyor ' dedi.

İzmir ekibinin de Uşak Devlet hastanesi'nden ayrılmasının ardından Antalya ekibi yüz için çalışmalarınba başladı ve Prof. Dr. Ömer özkan önderliğindeki ekip yaklaşık 3 saat süren bir çalışmayla operasyonu başarıyla tamamladı. Saat 05.20 sıralarında yüzün de başarıyla alınmasının ardından Uşak Devlet Hastanesi'ndeki operasyonlar sona ermiş oldu.

KOLLAR BAŞKA MERKEZ OLMADIĞI İÇİN ALINMADI

Prof. Dr. Ömer Özkan operasyon sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, ' Uygun iki hasta hazırladık Antalya'da ve oradaki heşey hazır. Ortada iki hasta var ben o hastaları göreceğim ve hangisine nakledeceğimize karar vereceğiz. İnşallah Antalya'da da sorunsuz bir transfer yapmayı umuyoruz. Kolların alınabilmesi için başka bir merkezin olması gerekiyordu. Biz yüzü almasaydık kolları alacaktık. Ancak başka merkezde uygan hasta olmadığı için kollar alınmadı. Kalabalık bir ekiple buradaki operasyonu gerçekleştirdik ' dedi.
Prof. Dr. Ömer Özkan'ın bu açıklamalarının arından Antalya ekibi Uşak Havaalanına geçti ve kendilerini bekleyen uçakla Antalya'ya hareket etti. Böylece 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz adlı gencin organları başarılı bir şekilde 3 ekipte yer alan toplam 30 kişinin katılımı ile alındı. Tevfik Yılmaz''ın yüzüne de maske takıldı.

AİLEYE TEŞEKKÜR ETTİ

Uşak İl Organ NakliKoordinatörü Dr. Zafer Aydın operasyonların tamamlanmasının ardından Havaalanında gazetecilere yaptığı değerlendirmelerde bağışta bulunan aileye teşekkür ederek Uşak olarak bir ilki daha başarmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. 19 yaşındaki bir genci kaybetmenin üzüntüsünü de aynı şekilde içlerinde yaşadıklarını ve aileye ellerinden gelen desteği vermye çalışacaklarını da ifade eden Dr. Zafer Aydın, ' Aile organları bağışladıktan sonra süreç işlemeye başladı. Öğle saatlerinden itibaren yoğun bir tempo ile çalışmaya başladık. Saat 05.30 itibariyle bizim açımızdan nakil işlemi sonuçlandı. Tevfik Yılmaz'ın yüzünün nakledileceği kişi 34 yaşında bir hasta. Karaciğer 12 yaşındaki bir hastaya, böbrekler doku uyumuna göre hastalara, kornealar Ege Üniversitesi'ne gitti. Kalp ise Ankara Üniversitesi'ndeki 24 yaşında bir hastaya nakledilecek. Dışarıdan gelen 3 ayrı ekipte 20 kişi vardı. Uşak Devlet Hastanesi'ndeki arkadaşlarla birlikte buradaki operasyonlarda 30 kişi aktif bir şekilde görev aldı. Uşaklı ailemiz fedakarca bir tavır sergiledi ve tüm ülkeye örnek gösterilecek bir davranışta bulundu. Kendierine bir kez daha teşekkür ediyoruz ' dedi.
15 Mayıs 2012 Salı günü yayınlandı