Taşeron işçilerin davullu, zurnalı kadro kutlaması

Davullu zurnalı kadro sevinci yaşayan işçiler
Taşeron İşçi Davul Zurna Hükümet Oyun Havası Bayram Havası 

-Cumhuriyet Meydanında oyun havası eşliğinde eğlenmeleri
-"Reis dedi bu iş bitti” sloganı atmaları
-Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu'nun işçileri tebrik etmesi ve açıklamaları
-1 metre 30 santim boyundaki Hacı Mehmet Parlak, röp
-Diğer işçilerle röp

( TOKAT ) TOKAT

- Tokat Belediyesi'nde kadroya geçiş için başvuru işlemlerini tamamlayan işçiler Cumhuriyet Meydanı'nda davul zurna eşliğinde kutlama yaptı. Kutlamalarda işçiler bekledikleri kadro sevincini doyasıya yaşadı. 10 günlük yasal başvuru süresine bir gün kala işlemlerini tamamlayan işçiler "Reis dedi bu iş bitti" sloganları attı. Davul zurna eşliğinde oyun havalarına ayak uydurarak eğlenen işçileri vatandaşlarda alkışlayarak izledi. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu da düzenlenen programa katılarak işçileri tebrik etti. Başkan Eroğlu, Tokat Belediyesi'nde 580 taşeron işçinin il genelinde ise yaklaşık olarak 3 bin taşeron işçinin kadroya geçiş hakkından yararlanacağını söyledi.

Yaklaşık 3 aylık süre içerisinde kadroya geçiş işlemlerinin tamamlanmış olacağını belirten Başkan Eroğlu, "Kadro çalışmalarında emeği geçen bakanlarımıza, hükümetimize Başbakanımız Binali Yıldırım'a teşekkür ediyorum. Ama her şeyden öte 'Reis dedi bu iş bitti' Reisimize, Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Bu çok önemli bir şey güzellikti kardeşlerimiz artık büyük bir rahatlıkla huzurla zaten çok iyi çalışıyorlardı. Şimdi daha da dört elle çalışacaklar. Bir kez daha bu işin mimarı olan Cumhurbaşkanımıza işçi kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Tokat'tan sevgi ve saygılarımızı sunuyorum" dedi.
Hizmet-İş Sendikası Tokat İl Başkanı Resul Demir, kadroya geçiş sürecinde emeği geçenlere teşekkür etti. Kadro alan 1 metre 30 santimlik işçi evlilik hayalleri kurmaya başladı Tokat Belediyesinde Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan 1 metre 30 santim boyundaki 41 yaşındaki Hacı Mehmet Parlak 12 yıldır kadro beklediğini ifade ederek, "En iyi müjdeyi aldık, Allah razı olsun Cumhurbaşkanımızdan. Evde bayram havası oldu. Bekarım evleneceğim" dedi.
13 yıldır taşeron olarak çalışan Şaban Mahir ise kadro alacakları için çok sevinçli olduklarını ifade ederek,"Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Kendisine minnettarız. Kadro umudumuz yoktu, kendisi bize bu müjdeyi verene kadar. Allah razı olsun kendisinden" diye konuştu.

10 Ocak 2018 Çarşamba günü yayınlandı