- Suriye’de savaşın çocukları gönüllerince eğlendi - Suriye’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 98. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde savaşın çocukları gönüllerinde eğlendi

23 Nisan etkinliğinden görüntüler
Yeryüzü Doktorları Öğretmenler Öğretmen Öğrenciler Pamuk Şeker 

-Genel ve detaylar
-Çocukların oyun oynamaları
-Genel ve detaylar
-İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz’ün konuşması
-Okul öğretmenlerini konuşması
-Öğrencilerin konuşması
-Etkinlikten görüntüler
-Genel ve detaylar
-Öğrencilere hediye dağıtılması
-Genel ve detaylar

( AZEZ ) - Suriye’de savaşın çocukları gönüllerince eğlendi- Suriye’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 98. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde savaşın çocukları gönüllerinde eğlendi AZEZ

- Suriye’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 98. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde savaşın çocukları gönüllerinde eğlendi. Suriye’nin Halep kentini bağlı Azez ilçesi Soran Beldesinde Kilis Valiliği ile Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 23 nisan etkinlikleri düzenlendi.
Soran Kız Ortaokulunda gerçekleştirilen etkinliğe Kilis Vali Yardımcısı Ömer Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Kesikminara ile Suriyeli yetkililer, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.
7 yıldır savaşın hüküm sürdüğü Suriye’de Fırat Kalkanı harekatıyla huzur, barış ve güven ortamının sağlandığı Soran Beldesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 98. yıl dönümü etkinlikleri düzenlendi.
Ellerine Türk bayrakları olan Suriyeli öğrenciler, Şişme oyun guruplarında oynayan çocuklar, palyaço gösterisi, Hacivat, karagöz gösterileri, sihirbaz gösterisi başta olmak üzere bir çok oyun terdib edilirken, çocuklara çeşitli ikramlarda bulunuldu. 90 bin öğrenci Kilis’in sorumluluk alanındaki Suriye’de okullarda eğitim görüyor. Kilis İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, bilindiği gibi bu bölgenin 7 yıl savaş bölgesi olduğunu ifade ederek, “Bu bölgedeki çocuklarımız, böyle bir etkinliğe gerçekten susamışlar. Onlara öyle savaştan uzak, kendilerini motive edici eğitim-öğretim ortamlarını renklendirici çocuklarımıza hitap eden palyaçolarla, pamuk şekeriyle çeşitli oyunlar ve gösterilerle eğlence düzenlemiş bulunuyoruz. Biz Kilis il olarak ve Milli Eğitim Bakanlığımız olarak, Kilis Valiliği olarak Kilis'teki öğrencilerimize ne yapıyorsak aynısını Soran'daki, Azez'deki ve bu bölgedeki öğrencilere aynı duyarlılıkla aynı heyecanla hizmet etmenin gayreti içerisindeyiz" dedi.
Okul öğretmenleri ise Türkiye’ye yaptıklarından dolayı teşekkür ettiklerini, öğrencilerin yıllar sonra ilk kez böyle bir etkinliğe katıldıklarını ifade ettiler. Suriyeli öğrenciler ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 98. yıl dönümü etkinliklerini düzenleyen herkese teşekkür ettiklerini, çok eğlendiklerini ifade etti.
Öğrencilere etkinlik sonrasında çeşitli hediyeler dağıtıldı Çocuklar Gülsün, Hayat Bayram Olsun Yeryüzü Doktorlarının da destek verdiği etkinlikte, savaşın en çok etkilediği çocuklara yönelik olarak psikososyal destek çalışmaları da gerçekleştiren yeryüzü doktorları, “Çocuklar Gülsün, Hayat Bayram Olsun” diyerek Azez’in Soran beldesinde Kilis Valiliği, Milli Eğitim Bakanlığı ve bölge Eğitim Bakanlığı iş birliği ile gerçekleştirilen etkinlikte 6-15 yaş arası bin 700 çocuğu çadırda oyunlar ve çeşitli aktiviteler aracılığı ile savaş mağduru çocukların keyifli bir gün geçirmelerini yardımcı oldular.
24 Nisan 2018 Salı günü yayınlandı