Sultanbeyli’de kız çocuğunu taciz eden şüpheli tutuklandı

arşiv

( İSTANBUL ) İSTANBUL
Küçük Kız Cinsel İstismar Tutuklama Talebi Savcılık Sorgusu Kız Çocuğu 


- Sultanbeyli’de küçük kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan B.Ü., çıkarıldığı mahkemece ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelinin daha önce de aynı suçu işlediği ve tutuklu kaldığı öğrenildi. İddiaya göre, Sultanbeyli’de akşam saatlerinde bir markete girerek alışveriş yapan 8 yaşındaki R.G isimli kız çocuğunu marketin müdürü ’evine götüreyim’ diyerek aynı sokakta bulunan kendi evine götürdü. Eve geç gelen R.G., durumu annesine anlattı. Olayın ardından şüpheli B.Ü., 31 Mayıs günü 05.00 sıralarında İstanbul-Ankara Otoyolu’nda yapılan trafik uygulaması sırasında yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edilen şüpheli, savcılık sorgusunun ardından “çocuğun cinsel istismarı” suçundan tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. “Çocuğu taciz ettiğimi söyleyerek, ‘Burayı basmışlar’ dedi” Şüpheli mahkemedeki sorgusunda, “Ben kendi işyerime gelirken başka bir yere broşür almaya gitmiştim. Kendi mağazama geldim. Yanıma bir eleman alarak dışarı broşür dağıtmaya çıktım. Onu sağ tarafa gönderdim, ben de evime doğru gittim. Motoru eve bırakarak üstümü değiştirdim, tekrar dışarı çıktım. Broşür dağıttıktan sonra karşıdan bir çocuklu anne geldi. ‘Sen mi yaptın?’ dedi, ‘Anlamadım’ dedim. ‘Ben kocama söylerim, gerekirse evini yakacak’ dedi.
Cevap vermedim. Daha sonra mağaza istikametinde mağaza müdürümü gördüm, broşürleri diğer elemana vererek geri döndüm. Müdürlerle depoya indik, depoda bana iş verildi.
Onunla uğraşırken sesler geldi, personelim beni arayarak çocuğu taciz ettiğimi söyleyerek, ‘Burayı basmışlar’ dedi.
Ben de müdürü arayarak izah ettim. Eşim beni aradı, ‘Çocuğum çok hasta memleketteyim, yarın hastaneye götüreceğim’ dedi.
Ben de o psikolojiyle oto yoldan aktarma yapa yapa memleketime gittim. Emniyetteki iki ifadem var. İlkinde baskı altındaydım” dedi.
"Suçlamayı emniyette kabul etti, mahkemede reddetti" Bunun üzerine mahkeme hakimi, "Baskı altında olayla ilgili bu kadar ayrıntılı ifadeyi nasıl verdin?" diye sorması üzerine şüpheli, "Memurlar elini tutup öptüğümü söylediler. Ben de bir an önce kurtalayım diye ilk ifadeyi verdim. Beni bıraksınlar diye tamam dedim" ifadelerini kullandı. Mahkeme, şüpheli B.Ü.’nün sevk edildiği suçtan tutuklanmasına karar verdi. Öte yandan şüphelinin daha öncede aynı mahiyette bir suç işlediği ve tutuklu kaldığı öğrenildi. (ÖY-
1 Haziran 2018 Cuma günü yayınlandı