Sultan Abdülhamid'in vefatının 100. yılı - İSTANBUL

- Mevlitten görüntüler - 2. Abdülhamid'in beşinci kuşaktan torunu Nilhan Osmanoğlu ile röportaj - Osmanoğlu ailesi, Nilhan Sultan Köşkü'nde mevlit okuttuİSTANBUL (AA) - Osmanoğlu ailesi, Sultan Abdülhamid'in vefatının 100. yılı dolayısıyla mevlit okuttu.Nilhan Sultan Köşkü'nde düzenlenen mevlitte, Kur'an - ı Kerim okundu, dua edildi. Katılımcılara ikramda bulunulan mevlitte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın gönderdiği mesaj da okundu.AA muhabirine konuşan 2. Abdülhamid'in beşinci kuşaktan torunu Nilhan Osmanoğlu, burada ailecek kendi aralarında bir mevlit düzenlediklerini söyledi.

Sultan Abdülhamid Han'ın vefatının 100. sene devriyesinde olunduğunu hatırlatan Osmanoğlu, şunları kaydetti:"Aslında bu İslam ümmetinin yalnız kalışının 100. yıl dönümü. Allah ordumuza da zeval vermesin, Afrin'de ordumuz şu an savaşıyor. Onlara da güç kuvvet versin. Sultan Abdülhamid Han'ın değerini anlamak için bir 100 senenin geçmesi gerekiyormuş. Şu anda yaşananları görünce inanamıyorum. Çünkü 20 yıl önce biz, Sultan Abdülhamid Han'ın fotoğrafının üzerine yumurtaların atıldığı dönemi gördük. 'Kızıl Sultan' denilen dönemleri gördük. Şu an Abdülhamid Han'a çok büyük bir özlem, hasret ve anlamanın daha kapılarını aralıyoruz. Sevmek yeterli değil, anlamak da çok önemli Sultan Abdülhamid Han'ı. Sultan Abdülhamid Han'ı anlarsak, bugüne de bugün yaşanan olaylara da ışık tutabileceğiz. Allah bundan sonra da onlara layık olan torunlar olmayı nasip etsin."Sultan Abdülhamid Han'ı anlamaya kapıların aralandığına dikkati çeken Osmanoğlu, "Sultan Abdülhamid Han evrensel bir imparatordu. O yüzden Batı'daki yenilikleri takip ediyordu, İslam süzgecinden geçirip uyguluyordu. Tamamen Batı'ya yüzü kapalı bir padişah değildi. Batı'daki yenilikleri alıp İslam süzgecinden geçirip, uygulayan bir padişahtı. Bu çok önemli." diye konuştu.
Mevlide en yaşlı hanedan üyesi Harun Abdülkerim Osmanoğlu, eşi Farizet Osmanoğlu, Kayıhan Osmanoğlu, Abdülhamid Han'ın 4. kuşaktan torunu Orhan Osmanoğlu, Asyahan Osmanoğlu da katıldı.

Ülker Yumurta Muhabir Padişah Hanedan 

10 Şubat 2018 Cumartesi günü yayınlandı