Srebrenitsa soykırımının 23. yıl dönümü - STOCKHOLM

- Anma töreninden detaylarSrebrenitsa soykırımının 23. yılı - İsveç'te Bosna Hersek'in doğusundaki Srebrenitsa'da 1995'te yapılan soykırımda hayatını kaybedenler için tören düzenlendiSTOCKHOLM (AA) - İsveç'in başkenti Stockholm'de, Bosna Hersek'in doğusundaki Srebrenitsa'da 1995'te gerçekleşen soykırımda hayatını kaybedenler anıldı.İsveç Bosna Kültür Derneği (APU) tarafından Stockholm'ün Wallanberg Meydanı'nda düzenlenen anma programına, Bosna Herseklilerin yanı sıra Türk vatandaşları da katıldı.
Bosna Hersek ve Türk bayrakları ile "Srebrenitsa katliamını unutma!: 8372'' yazılı pankartlar taşıyan katılımcılar, kurbanların anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.Meydanda, soykırımdan kaçmak isteyen sivil Boşnakların kullandığı ve halk arasında "ölüm yolu" olarak bilinen soykırım kurbanlarının yürüyüşü de canlandırıldı.Topluluk adına konuşma yapan sağ Liberal Merkez (Center) Partisi milletvekili adayı Alen Musaefendic, 23 yıl önce Avrupa'nın ortasında, 8 bin Boşnak Müslüman'ın kadın çocuk demeden katledildiğini söyledi.

Katliamın uluslararası kurumların gözü önünde yapıldığını vurgulayan Musaefendic, öldürülenlerin sayısının zikredilen rakamlardan çok daha fazla olduğunu ve birçok Bosnalı Müslüman'ın naaşına ulaşılamadığını belirtti.
Program, Bosna Savaşı ve Srebrenitsa'da yaşamını yitirenlerin anısına yapılan tek kişilik tiyatro gösterisiyle sona erdi.
Saygı Duruşu Soykırım Uluslararası Başkent Milletvekili 

11 Temmuz 2018 Çarşamba günü yayınlandı