Soma'da işten çıkarılan madenciler tazminat alabilecek mi?

Soma Holding'in 'işçilere maaş ödeyecek gücümüz kalmadı' diyerek 2833 madencinin sözleşmesini fesh etmesi sonrası Soma'da işsizlik krizi doğdu.
Bahattin Atçı Soma 


Kış gününde işsiz kalan madencilerin tedirgin bekleyişi sürerken, Soma Kaymakamı Bahattin Atçı konu ile ilgli NTV canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

Bahattin Atçı ' Ayın 30'u itibariyle arkadaşlarımızın iş akdi fesh edildi. İŞKUR'a giderek işsizlik ödeneğini almak için başvuruda bulunuyor ' dedi.

Sözleşmesi fesh edilen işçilerin en çok merak ettiği 'Kıdem tazminatı' konusunda da açıklamalarda bulunan Atçı, ' Şu anda firma tazminatları ödeyemiyor ama ödemesi gerekli. Firmanın beklentisi ise tazminatın devlet tarafından ödenmesi. Kış gününde birçok arkadaşımız zor durumda. Acil bir şekilde bu duruma bir çözüm bulmaya çalışıyoruz. İlçemizde madencilik faaliyetinin yangın olması nedeniyle burada yaşanan sıkıntı birçok sektörü de olumsuz etkileyecek. İşçilerin bir an önce yeni açılacak bir ocağa yada şu anda çalışmaya devam eden madenlere yerleştirilmesi lazım” diye konuştu.








2 Aralık 2014 Salı günü yayınlandı