Sokakta satranç ilgi gördü - MUŞ

- Genel görüntüler - Belediye Gençlik Meclisi Başkanı Deniz Koçmen, konuşması - Satranç Federasyonu Bölge Temsilcisi Kasım Demirçin'in konuşması - Ayşe Güler'in konuşmasıSokakta satranç ilgi gördüMUŞ (AA) - Muş Belediyesi Gençlik Meclisi ile Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilciliğince başlatılan Sokakta Satranç Var Projesi yoğun ilgi gördü. Muş 'ta başlatılan Sokakta Satranç Var Projesi kapsamında, İstasyon Caddesi'ndeki öğretmenevi önünde etkinlik düzenlendi.
Muş halkının yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, katılımcılar eşleşerek satranç oynadı.Belediye Gençlik Meclisi Başkanı Deniz Koçmen, gazetecilere yaptığı açıklamada, satrancı herkese sevdirmek amacıyla projeyi başlattıklarını belirterek, yoğun katılımla gerçekleşen etkinliğe destek verenlere teşekkür etti.Satranç Federasyonu Bölge Temsilcisi Kasım Demirçin de farkındalık ortaya koyabilmek için böyle bir faaliyete imza atıldığını belirterek, "Satranç, okullarda seçmeli ders olarak okutuluyor. Öğrencilerimiz, sporcular okulda bu dersi seçsinler diye bu proje yürütülüyor." diye konuştu.
Satranç etkinliğine katılanlardan Ayşe Güler ise gençlerin sokakta farklı alışkanlıklardan uzak tutulmasında bu tür etkinliklerin önemli olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.
Alışkanlık Farkındalık Öğretmen Öğretmenevi Seçmeli Ders 

14 Eylül 2018 Cuma günü yayınlandı