Bisikletle 57 ülke gezdi

Bilecik'te şehir turu detay
Farkındalık İsrail Bisiklet Kışla Dünya Turu 

-Yapılan rop detay
-Bilecik'ten yola çıkışları

( BİLECİK )- Çek Cumhuriyetti 4 bin kilometre pedal çeviren Tadias Bilecik'e ulaştı- 2'inci dünya turuna çıkan Tadias'ın amacı sosyal farkındalık oluşturmak- Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilcisi Hakan Yavuz:"Bugüne kadar Bilecik'te 28 farklı ülkeden binlerce yabancı misafir ayarladık" BİLECİK

- Çek Cumhuriyetin'den başlayıp 4 bin kilometre pedal çeviren Tadias Sima Bilecik'e ulaşırken, Türkiye ise gezdiği 57'inci ülke oldu. Bisiklet tutkunu yazar Tadeas Sima, memleketi olan Çek Cumhuriyetinden yola çıkarak, 4 bin kilometre pedal çevirmesinin ardından Bilecik'e ulaştı. Bilecik'te kendisinin Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilcisi Hakan Yavuz karşılarken, kendisine kentin turistlik mekanları gezdirdi. Bugüne kadar Bilecik'te 28 farklı ülkeden bisikletli yüzlerce yabancı misafir ayarladıklarını anlatan Yavuz, "Bu dünya turuna çıktığı ikinci turu ve bu turunda şuana kadar 4 bin km yapmış. İlk önce Çek Cumhuriyetinden Umman’a geçiyor, Ummanda, İsrail, Kıbrıs, Türkiye buradan balkan ülkeleri, Avrupa ülkelerine devam edecek. Tadias Sima Bilecik'e gelen bisikletliler arasında ilk Çek Cumhuriyetinden misafirimiz. Bugüne kadar 28 farklı ülkeden 118 kişi Bilecik'te ağırladık" diye konuştu.
"Günlük 70-80 kilometre yol yapıyor" Tadias Sima'nın günlük ortalama 70-80 kilometre yol yaptığını anlatan Yavuz, "Turun amacı bir projesi varmış ve bunun bir farkındalık projesi olduğunu söyledi.

Kendisi 27 yaşında dünyayı tanımaya çalışıyor. Toplamda 57 ülkeye gitmiş dünyayı geziyor. Kendisinin mesleği yazar, kitap yazarı. Bugün'de Bursa'nın İznik ilçesine geçecek buradan. Ben kendisine Bilecik’i tanıttım tarihi ve doğal güzelliklerini anlattım" dedi.
(CKT-BRK
5 Mart 2020 Perşembe günü yayınlandı