Şırnak'ta 57. Alay etkinliği



: - Kur'an - ı Kerim okunması - Sabah namazının kılınması - Dua edilmesi - İl Müftüsü Ramazan Tolan'ın sohbeti - Vatandaşlara çorba ikramıŞIRNAK (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı Çanakkale Zaferi'nin 103.yılı etkinlikleri kapsamında 57.Alay vefa yürüyüşü "Yeniden diriliş aynı ruhla Çanakkaledeyiz" temasıyla etkinlik düzenlendi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü organizesinde Geylani Camisinde toplanan vatandaşlar sabah namazında bir araya geldi.Çanakkale Zaferi'nde hayatını kaybedenler için Kur'an - ı Kerim okundu dua edildi.Namazın ardından İl Müftüsü Ramazan Tolan, Çanakalle Zaferi ve 57.Alay konulu sohbet gerçekleştirdi.Tolan, 18 Mart 1915'te başlayan ve 25 Mart'ta 57.Alay'ın kahraman askerlerinin düşmana karşı canlarını ortaya koyarak başarıların günümüzde gururla anlatıldığını söyledi.

Tolan, "18 Mart 1915'te Çanakkale Boğazı geçiş harekatında başarısız olan düşman devletleri karadan çıkmayı planladılar.Bu eylemlerini 25 Nisan sabahında Arıburnu bölgesinde gerçekleştirmek için harekete geçti. Burada 57.Alay düşmanı durdurmak için devreye giriyor ve savaş sonucunda 213 bin askerimiz şehadet şerbetini içiyor. 57.Alay kahramanlıklarıyla vatanı için bile bile ölüme gitmeleriyle adını tarihe altın harflerle yazdırıyor " dedi.
Cami çıkışında vatandaşlara sıcak çorba ikram edildi.
Sabah Namazı Şehadet Akkale Harekete Geç Kahramanlık 

25 Nisan 2018 Çarşamba günü yayınlandı