Silifke muz üretiminde de iddialı - MERSİN

- Muzların görüntüsü - Muzların temizliğini yapan işçilerin görüntüsüSilifke muz üretiminde de iddialıMERSİN (AA) - Silifke ilçesinde son yıllarda sayıları artan muz seralarından hasat edilen ürünler büyük şehirlere gönderilmeye başlandı.Örtü altında genellikle domates üretiminin yapıldığı ilçede alternatif ürün arayışına giren Silifkeli çiftçiler, son zamanlarda muz seraları kurmaya başladı.
Yaklaşık 5 yıl önce kurulmaya başlanan ve 6 bin dönüme kadar ulaşan muz seralarında, çiftçiler hasat ettikleri ürünleri büyük şehirlere gönderiyor.Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun, yaptığı açıklamada, muzun kilosunun üreticilerin 2,5 liradan çıktığını söyledi.

İlçenin en önemli ürününün çilek olduğunu aktaran Doygun, "Ancak önümüzdeki yıllarda muz üretimi de daha da yaygın hale gelecektir. Çünkü ilçemizdeki toprak yapısı ve iklimi muz üretimine çok uygun." dedi.
Silifke'nin bir meyve sebze cenneti olduğunu ifade eden Doygun, şöyle konuştu:"Biz burada çileği ön plana çıkarmışken şimdi çiftçilerimiz alternatif ürün yani daha değişik ürünlere geçiyor. İlk turfanda sebze meyve ilçemizde çıkıyor. Şu anda da muz seralarına başladık. Bir dönümden 8 ile 10 ton mal almaktayız. Bir dönüm sera maliyeti 40 - 50 bin lira. Muz, çilek, erik, çeltik, yani Silifke'de yok diye bir şey yok. Doğanın yalancı cennetinde yaşıyoruz."
Cennet Sayılar 

30 Temmuz 2018 Pazartesi günü yayınlandı